5:15 pm - Tuesday May 1, 4351

Update. BRAŞOV. Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Institutul de Cercetare, salutat de roboțelul Nao. GALERIE FOTO și VIDEO

776 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a vizitat astăzi mai multe obiective din judeţul Braşov, fiind însoţit de reprezentanţii autorităţilor locale, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Prin oprire, începând cu orele 13.00, a fost la Institutului de Cercetare şi Dezvoltare din cadrul Universităţii „Transilvania”, unde şeful statului a fost întâmpinat de robotul Noa cu salutul „Bine ați venit la Universitatea «Transilvania»”. (vezi video 1)

După un tur al Centrului, preşedintele țării a poposit câteva minute, alături de rectorul Universităţii, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, în laboratorul de robotică, unde a stat de vorbă cu cercetătorii care i-au prezentat invenţii din domeniul industrial și din cel medical. Apoi a vizitat alte laboratoare ale Institutului de Cerce­tare si Dezvoltare, printre care şi cele pentru producerea energiilor alterna­tive şi de invenţii în domeniul hi-tech.

Ce alte lucruri au mai prezentat cercetătorii brașoveni aflați din declarația prof. dr. ing. Gheorghe Mogan, coordonatorul Laboratorului de Informatică Industrială Virtuală și Robotică. (vezi video 2)

A urmat apoi o întâlnire cu mediul aca­demic şi cu cel de afaceri la Aula Universităţii.

Aici, preşedintele Iohannis a punctat câ­teva aspecte legate de vizita la Braşov, fă­când referire, totodată, şi la unul dintre „of”-urile braşovenilor (și nu numai), tronso­nul de autostradă Comarnic-Brașov.

„Chiar dacă este prima mea prezenţă oficială în Braşov, pot să vă mărturisesc că mă bucur foarte mult că sunt iarăşi în acest oraş dinamic, frumos, în care am poposit de multe ori. De fiecare dată mi-a plăcut, iar data aceasta este mai specială, fiindcă am ocazia să întâlnesc mai mulţi oameni, să aud, sper, de la dumnea­voastră, mai multe opinii şi să se constituie această vizită într-un impuls important, în special pentru proiectul nostru «România Edu­cată»”, a declarat Klaus Iohannis.

Chestionat cu privire la tergiversarea proiectului autostrăzii Comarnic – Brașov și despre lipsa infrastructurii în această zonă, președintele României a răspuns: „Recomand o vizită în cen­trul Capitalei, să vedeţi acolo lipsă de mobilitate. Braşovul stă bine, deşi este adevărat că nu există o autostradă aici. Nici unul din guvernele din ultimii 20 de ani nu a performat cum a promis în campania electorală. Să nu ne pierdem speranţa”.

Pe subiectul Legii salarizării unitare și a nemulțumirilor angajaților din administrația publică locală, Klaus Iohannis a afirmat: „Nu poți să lași salarizarea oamenilor, în special a acestor funcționari, așa – undeva în aer. Este vorba despre funcția publică care trebuie să fie tratată sustenabil, serios, la nivel național. Sindicaliștii au dreptate dacă sunt îngrijorați. Eu cred că se va înțelege această îngri­jorare și se va corecta proiectul legii. Legea salarizării este elaborată de Parlament și Guvern și dumnealor poartă și răspunderea, dar au și oportunitatea să facă un lucru bun și le doresc să facă un lucru bun”.

Ce alte declaraţii a mai făcut preşedintele României după ce s-a încheiat întrevederea cu studenţii, cadrele didactice şi cu oamenii de afaceri, aflaţi din materialul video 3 ataşat… 

De la aulă, Şeful statului a pornit apoi spre al trei­lea obiectiv, spitalul privat „Sf. Cons­tantin”.

Revenim cu detalii…

Citiți și

BRAŞOV. Preşedintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat şi salutat de roboţelul Noa

 

 


sursa: Update. BRAŞOV. Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Institutul de Cercetare, salutat de roboțelul Nao. GALERIE FOTO și VIDEO by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Update. BRAȘOV. Klaus Iohannis a vizitat Spitalul privat „Sf. Constantin”. GALERIE FOTO și VIDEO

BRAŞOV. Preşedintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat şi salutat de roboţelul Nao

Related posts
Your comment?
Leave a Reply