5:22 pm - Wednesday July 21, 2928

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov

16813 Viewed Stiri Brasov 0 respond
EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov

Asa va arăta intrarea în Superland

Brașovul va avea, din luna martie, un nou punct de atracție: este vorba despre cel mai mare mall din Europa destinat copiilor. Acesta se construiește la Brașov, în prelungirea complexului comercial Brintex. Este vorba despre o investiție de peste 5 milioane de euro, capital autohton, iar suprafața desfășurată este mai mare de 10.000 de metri pătrați.

„Superland este o destinație diversificată. Este un centru de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie, care combină recreerea, divertismentul și relaxarea. Principala misiune a complexului are în vedere joaca și consumul de energie pentru copii cu vârsta de până la 12 de ani, în timp ce părinții lor se pot relaxa sau practica alte activități. Demn de meționat este faptul că nu vom oferi jocuri cu teme violente. La Superland, aceste activități pentru copii sunt «împachetate» într-un mediu controlat, în condiții de siguranță, supravegheat, să exercite și să se distreze în timp ce imaginația lor este stimulată și ei sunt provocați fizic. Parcul de distracții se bazează pe premisa că, dacă puneți un număr mare de copii într-o zonă sigură și totuși provocatoare. S-au făcut investiţii foarte mari în partea de siguranţă, atât în echipamentele achiziţionate, cât şi pentru partea de supraveghere. Vor fi peste 70 de persoane care se vor ocupa de copii, care la intrare vor primi o brăţară, iar părinţii vor descărca o aplicaţie pentru smartphone. Când vor, pot trimit un semnal să îşi cheme copiii la un loc de întâlnire prestabilit, iar brăţările micuţilor vor vibra”, spune Florin Păunescu, administratorul companiei L.H. EL Investment.

Cât de rentabil este un mall pentru copii?

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la BrașovInvestitorii spun că este o oportunitate excelentă de piață în Brașov, care oferă un loc în interior de excepţie pentru petrecerea timpului liber. Practic, clienţii nu sunt doar copiii din Braşov, numai în  municipiul reţedinţă de judeţ existând peste 45.000 de copii, conform datelor statistice, ci va fi un punct de atracţie naţional, cu atât mai mult cu cât judeţul Braşov are toate şansele ca în acest an să depăşească un milion de turişti.

Practic, Superland va oferi  o alternativă la activitățile fizice și amuzamentul copiilor, în special atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile, cu temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, dar nu numai. În timpul perioadelor de vacanță, sărbători și în weekenduri, numărul de clienţi va crește exponențial. În plus, trebuie precizat că va exista un post permanent de asistentă medicală în parc, cu personal calificat și autorizat.

Din exterior, complexul va semăna cu o cetate din poveşti

Arhitecții au ținut cont de faptul că întregul complex este destinat celor mici. Astfel, treptele de la intrarea principală au fost proiectate de dimensiuni mai mici, ușor practicabile copiilor. De asemenea, pentru persoanele cu dizabilități – copii, părinți sau bunici – a fost amenajată o rampa de acces, cu un grad mic de înclinare, construită conform normelor și standardelor.

„Fațadele clădirii vor fi decorate de către o companie specializată în proiectare, cu o vastă experiență la nivel mondial. În principiu, intrarea va fi transformată într-un castel medieval, iar materialul folosit pentru sculpturi este polistirenul, îmbrăcat în trei straturi de rășină poliuretanică de înaltă densitate, rezistent la intemperii. Turnurile castelului vor fi vizibile de la o distanță mare, cu ajutorul luminii arhitecturale pe timpul nopţii”, ne dezvăluie Florin Păunescu.

În aer liber, pe partea de nord, este amenajată o terasă de vară cu o vedere panoramică extraordinară, care are o suprafata de peste 500 mp. Clienții se vor bucura aici de băuturi și produse alimentare servite de la un stand amenajat pe terasă exclusiv în sezonul cald.

Atracția principală

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la BrașovSuperland va avea zone de joacă separate. Principala atracție va ocupa o suprafata de peste 1.400 de metri pătrați și este dedicată copiilor de peste patru ani. Aceasta constă dintr-o structură modulară desfășurată pe patru etaje și conține o serie de tuburi colorate, 15 diapozitive, bazine cu mingi, structuri pentru alpinism, trambuline, slide-uri pentru scaune, tunuri cu bile mari din plastic, trasee cu obstacole, rampe și scări.

Această amanajare este unică în România, la această scară. Dezasamblată, are un volum mai mare de 400 de metri cubi. Design-ul atractiv are ca temă pirații, în vogă pe plan mondial.

O suprafață mai mică va fi dedicată copiilor mici cu vârsta de până la 4 ani, care conține perne, rampe, mingi de biliard și alte jucării. Pentru a încuraja participarea activă a părinților, toate zonele sunt deschise, pentru a obține o imagine completă pe terenul de joacă.

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov
Cu o amprenta la sol de 100 de metri pătrați, o structură metalică va servi pentru un traseu de alpinism, cu o înălțime de două etaje, accesibil atât copiilor, cât și părinților.

Pârtie de schi artificială

„Schiatul este un sport foarte popular si vom face posibilă practicarea acestuia chiar și în timpul verii. O partie de schi artificială şi va fi accesibilă pentur copii și părinți. Aceasta are o înclinare variabilă între 9 și 23 de grade și o viteză de alunecare de suprafață de până la 35 km/oră. Este funcțională în toate anotimpurile, iar acest lucru permite începătorilor să se antreneze şi să treacă la profesioniști. Aici îi aşteptăm să se anterneze pe sportivii echipei naționale de schi pentru formare în «plin sezon» cu soare”, a mai precizat adminsitratorul companiei care realizează investiţia.

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la BrașovPârtia va avea o suprafață care poate susține trei persoane simultan și poate fi închiriată cu sau fără instructor, dar este recomandabil să vă faceţi rezervare în avans.

Într-un colț al pantei va urmări întreaga distracţi o familie de urşi polari din pluș, care sunt echipați cu un sistem mecatronic care simulează mersul acestora. Tot urșii îi vor întâmpina la venire pe schiori și spectatori.

Luna Park

O suprafață de peste 360 ​​mp este dedicat „Luna Park”. Aici găsiți locul lor celebru carusel cu cai, un pendul pentru 8 persoane, o carouselin formă de pirat navei, o mașină zburătoare și mașinile de bumping alimentate de baterii si equpped cu pistoale cu laser, fiind primul pe piata din România. Zona Luna Park va fi echipat cu mai multe jocuri interactive, care dezvolta ochi – coordonarea mana. Părinții cu copii se pot juca impreuna cateva jocuri intr-o zona speciala unde poti castiga diferite premii, cum ar fi intrări gratuite.

Zonă de alimentație publică și odihnă

Nici părinții nu sunt uitaţi, iar pentru ei este prevăzută o zonă indoor de 900 mp și o terasă în aer liber, de peste 500 mp. Plasmele vor face trecerea timpului mai plăcută, în special în timpul turneelor ​​sportive în direct.

Vor exista cinci zone pentru a servirea mesei de către cei mici şi părinții lor. Ei vor trebui să aleagă dintr-un meniu tradițional pentru pizza, salate și fast-food și se termină cu un desert delicios, fie înghețată, prăjituri sau vată de zahăr.

Aceste facilități vor fi închiriate către firme cu experiență în acest domeniu. În aceeași zonă va fi amplasat un autobuz retro și standul retro, unde se vor servi produse tip fast-food și băuturi calde. Sucurile naturale pot fi achiziționate de la un stand atractiv, sub formă de portocală, sucurile fiind realizate din cele mai proaspete fructe.

Pentru comoditatea părinților, în jurul meselor vor fi amplasate prize pentru încărcarea telefoanelor, tabletelor și notebook-urilor, mai ales că este pusă la sispoziție o rețea WiFi de internet.

Party Rooms

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la BrașovMall-ul pentru copii are prevăzute special cinci camere, unde se pot organiza petreceri private și pentru ocazii speciale, cu animatori pentru copii, prinți și prințese, ceea ce reduce în mod semnificativ deranjul și mizeria creată în cazul în care astfel de evenimente sunt organizate acasă.

Camerele au o capacitate de 12 până la 30 de copii și vor fi decorate în diverse teme cu sculpturi 3D și mobilier din povești. Pentru aceste petreceri se vor oferi pachete de servicii pe un termen limitat de câteva ore, prăjituri, înghețată, jocuri și în funcție de pachetul ales de părinţi, suc, şampanie pentru copii, produse alimentare şi cadouri speciale pentru copii.

Clubul creativ

Acesta este un spațiu dedicat creativității copiilor de toate vârstele. În acest loc toți copiii vor avea posibilitatea de a juca diferite jocuri tematice, educative și creative, pentru a-și dezvolta diverse abilități.

Toți copiii pot picta și se pot juca cu puzzle-uri. Principala atracție a acestei zone va fi masa cu nisip artificial, unde copiii se pot juca cu sute de forme de nisip.

De asemenea, o zonă de relaxare pentru copii de peste 6 ani este dotata cu fotolii confortabile, pentru a se putea juca cu prietenii cu cele mai noi console de jocuri Wii sau Playstation Kinect, conectate la ecrane uriașe, completate de sisteme de sunet adecvate 5.1.

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov

Copiii și părinții vor beneficia de o experiență specială în cinematografia 8D, cu o vedere panoramică de 360 ​​de grade, care este, de asemenea, atracție unică în țara noastră. 30 locuri așteaptă spectatori la filme animate.

Această atractie este aasigurată de la 12 proiectoare, împreună cu multe alte sisteme pentru a reproduce mișcarea de vânt, ploaie sau diverse mirosuri. Realitatea virtuală va putea fi încercată într-un cinema 9D de doar trei locuri, aflat în aceeaşi zonă.EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov

Zonă dedicată „constructorilor”

Trei excavatoare galbene, unicat în România, cu brațele lungi de trei metri, îi așteaptă pe micii constructori să-şi pună casca și să se mute bile de plastic, în cadrul unor concursuri organizate ad-hoc.

Alte două atracții originale și unice în țara noastră sunt „happy leswing car” și „jumping rides”. Prima este o mașină de jucărie pentru copii si adolescenti, care balansează roţile la 360 de grade și poate fi condusă cu 8 km/oră folosind un joystick.

Cea de a doua atractie oferă copiilor posibilitatea să facă o plimbare călare pe animale preferate într-un decor „country”. Până la urmă, nu toți am visat să fin măcar odată cowboy? Animalele vor începe să se miște comandate de călăreţi, care trebuie să sară pe jucării pentru a le face să meargă mai departe…

Aparate din epoca de aur a jocurilor video

Jocurilor video Arcade au avut parte de o epocă de mare popularitate și inovație tehnologică în domeniu, momentele cheie fiind jocul Space Invaders în 1978 și introducerea tehnologiei de afișare a vectorilor, în 1979. Epoca de aur s-a încheiat la mijlocul anilor 1980, din cauza declinului în afaceri.

„Noi încă mai credem în jocurile Arcade. Și, la fel ca noi, sunt mulți copii și părinți. Jocurile care simuleaza conducerea auto-moto, dar şi altele, pentru toate grupele de vârstă, acoperă o suprafață de peste 140 mp. Printre acestea se evidențiază și un simulator de Formula 1, cu un ecran de 32 de inchi, și un sistem de simulare a mișcării, care se rotește la 360 de grade”, precizează Florin Păunescu.

Show-uri de excepţie pentru pitici

Există un loc special, o sală de spectacole, unde eroii și prințesele vor intra în contact direct cu vizitatorii. Magicieni, acrobați, teatru de păpuși, concursuri şi  de spectacol. Toate acestea se vor aduna pe scena pentru a-i distra p copii, dar şi pe părinții acestora.

De asemenea, scena va aparține copiilor și profesorilor lor pentru diverse evenimente, cum ar fi sfârșitul anului școlar sau de Crăciun.

Clubul pentru sport şi mişcare

O sală multifuncțională de peste 310 mp, echipată la cele mai înalte standarde, va oferi atât copiilor, cât și părinților posibilitatea de a practica sporturi. Împreună cu cei mai buni instructori de aici se vor organiza curusuri de karate, balet sau dans.

Camera poate fi împăţită în mai multe compartimente, cu pereţi mobili, în scopul de a simplifica lucrul cu grupuri mai mici, oferind posibilitatea de a organiza diferite activități simultan.

Magazine cu produse pentru copii şi suveniruri

EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov

mascota Superland

Magazinele Superland, amplasate strategic la intrare și, de asemenea, la ieșirea din zona de joacă, vor vinde jucării, îmbrăcăminte pentru copii, tricouri, șepci și suveniruri, toate purtând emblema cu Superland.

„Noi, echipa Superland, dorim ca toate evenimentele şi serviciile noastre să aducă bucurie sufletului, pentru a permite copiiilro și părinților care vizitează parcul de distracții să petreacă un timp cât mai îndelungat împreună, știut fiind faptul că aceasta chestiune este o carență a actualei societăți moderne. Mai mult, vom avea grijă să promovăm în echipa de divertisment Superland tinerii motivați cu abilități de comunicare deosebite, din rândul cărora vom numi magicieni, trubaduri, cântăreți, clovni sau actori spectacole de păpuși etc.”, ne-a declarat Florin Păunescu în încheierea prezentării viitorului mall pentru copii.

 

 

sursa: EXCLUSIV Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.

Amenzi de 23.000 de lei pentru nereguli la comercializarea produselor alimentare

Descoperă-ţi talentul! Dorian Lungu a făcut mecatronică, a fost speaker şi acum se ocupă de o ciocolaterie

Related posts
Your comment?
Leave a Reply