5:21 pm - Saturday July 21, 9877

Val epidemic de rujeolă! Peste 60 de copii internaţi

4706 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Val epidemic de rujeolă! Peste 60 de copii internaţi

După alerta de meningococemie, acum, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se confruntă cu un „val epidemic de rujeolă“, în prezent fiind internaţi 64 de pacienţi cu această afecţiune.

Mulţi dintre pacienţi sunt copii mici şi sugari, internați în ultimele zile, iar o parte din ei nu fuseseră vaccinaţi până acum.

Conducerea unităţii spitaliceşti a extins secţia de pediatrie pentru a putea face față numărului mare de cazuri.

„De ieri până astăzi (miercuri – n.r.) s-a internat un număr mare de cazuri de rujeolă, au semnalat colegii la raport, şi vom extinde secţia de pediatrie, vom elibera jumătate din etaj”, a precizat dr. Ramona Ionescu, citat de BunaZiuaBrasov.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSS) Braşov le recomandă părinţilor să îşi vaccindeze copiii împotriva rujeolei şi să se prezinte la medic, la primele simptome ale infecţiei.

 „Împreună cu colegii mei, facem un apel la părinţi, să îşi ducă copiii la vaccinare. Cine nu ştie dacă copilul a fost sau nu vaccinat, să meargă la medicul de familie. Acesta are o statistică foarte detaliată şi va şti ce vaccinuri au fost făcute copilului“, a spus dr. Ramona Ionescu.

În acest moment, la Braşov nu sunt probleme cu vaccinurile împotriva acestei boli, la Direcţia de Sănătate Publică există un număr de 4.030 de doze de vaccin.

Din datele prezentate de dr. Claudia Bularca, director adjunct al DSS Braşov, la nivelul judeţului au fost vaccinaţi până acum doar 70% dintre copii, cu vaccinul ROR.

Până în prezent nu a fost înregistrat niciun caz de deces din cauza rujeolei.

sursa: Val epidemic de rujeolă! Peste 60 de copii internaţi by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Din iulie, fără zone inundabile

Related posts
Your comment?
Leave a Reply