5:22 pm - Thursday July 21, 1881

Curat „secret”… cu „bilele la vedere”!

3384 Viewed Stiri Brasov 0 respond

„Răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia”.

„Statul a devenit, din partea unei societăţi de esploatare, obiectul unei spoliaţiuni continue şi aceşti oameni nu urcă scările ierarhiei sociale prin muncă şi merit, ci prin abuzul culpabil al puterii politice, câştigate prin frustrarea statului cu sume însemnate”.
„Oameni care au comis crime grave rămân somităţi, se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie”.

„Trădătorii devin oameni mari și respectați, bârfitorii de cafenele – literatori, ignoranții și proștii – administratori ai statului român”.

„Ne mulțumim dacă actele guvernanților de azi nu sunt de-a dreptul de înaltă trădare, abstracție făcând de toate celelalte defecte ale lor, precum mărginirea intelectuală, slăbiciunea de caracter, lipsa unui adevărat, autentic sentiment patriotic”. 
„Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei”.

Ce potrivite sunt și astăzi aceste cuvinte, scrise de Mihai Eminescu acum mai bine de 130 de ani. Și ce bine se aplică ele la ceea ce am putut vedea ieri în Parlament, la dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură PSD contra PSD. S-au aruncat vorba mari: patrie, popor, democrație, principii, România, curaj, responsabilitate, integritate, corectitudine, „alianță doar cu românii”, onoare, demnitate, interesul național. Vorbe rostite cu emfază de inși care nu cred o iotă din ele, ba chiar unii le iau și în bășcălie, în particular. Iar după aceea, ce ne-a fost dat să vedem? O altă comedie de prost gust, aceea a votului „secret cu bile la vedere”! Cum tot la vedere a fost demagogia, acel „rău esențial” despre care scria Eminescu. Iar faptul că un ditamai lider de partid, care înainte de vot își afirma deplina încredere că parlamentarii acelei formațiuni vor vota moțiunea, s-a instalat demonstrativ în fața urnelor de vot și a stat cu ochii lipiți de ele, laolaltă cu alți „supervizori” din subordine, întărește părerea că a fost „moțiunea fricii”. În fond, știți cine se teme cel mai tare că va fi trădat, înșelat, furat?  

 


sursa: Curat „secret”… cu „bilele la vedere”! by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Ludovic Orban: „Vom încerca formarea unei noi majorităţi, prin alegeri anticipate”

Klaus Iohannis: „Discuția despre demisiile miniștrilor este artificială”

Related posts
Your comment?
Leave a Reply