5:22 pm - Thursday July 21, 3318

Deputatul liberal Mara Mareș și-a deschis birou parlamentar la Făgăraș

5067 Viewed Stiri Brasov 0 respond

IMG_0051

Deputatul  de Brașov Mara Mareş  (PNL) a anunţat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că şi-a deschis un birou parlamentar la sediul organizaţiei  partidului din Făgăraș, de pe strada Republicii,  numărul 6. Programul de audiențe este în fiecare vineri, între orele 12.00-17.00. Mara Mareș  a vorbit despre proiectele ei și despre ce a făcut în cele șase luni de când e parlamentar.

Am început mandatul cu dorința de a-i sprijini pe studenții români din străinătate care doresc să se întoarcă acasă. Și anume am dorit să scurtez la maxim durata  procesului de echivalare a diplomelor pentru ca România să poată să absoarbă mai ușor cunoașterea de peste graniță. Am cerut date de la Guvern, și vreau să vă spun că miniștrii au răspuns foarte greu, depășind termenul legal sau nu mi-au răspuns deloc. Așa că în paralel cu acest proces de simplificare a procesului de echivalare a diplomelor, am inițiat un demers de care vor profita toți parlamentarii și cei de la putere, cât și cei din opoziție. Voi propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților astfel încât miniștrii care nu răspund deloc, sau nu răspund complet la interpelări și întrebări să fie sancționați“, a spus Mara Mareș.

Restaurarea clădirilor de patrimoniu și a clădirilor monument istoric a fost un alt subiect din cadrul conferinței. „În Făgăraș sunt aproximativ 50 de astfel de clădiri. Aceste clădiri unele mai dărăpănate ca altele, care odată făceau cinste și ne încântau privirea, urâțesc acum orașul, trezesc nostalgii, denotă neputință. Astăzi este aproape imposibil să restaurezi o astfel de clădire. Când sunt bani, nu vin avizele, când avizele au fost aprobate, banii au fost alocați pentru altceva. Îmi doresc să vin cu o abordare legislativă nouă, creativă și neobișnuită. Vreau să schimb legislația astfel încât aceste clădiri de patrimoniu să devină din poveri cum sunt ele acum, în factori care generează patru tipuri de câștig: câștig pentru cel care renovează, câștig pentru cel care plătește renovarea, câștig pentru cel care deține clădirea și câștig pentru comunitate și spațiu public. Persoanele  sau firmele care donează pentru aceste clădiri de patrimoniu să primească deduceri fiscale substanțiale așa încât să fie motivate. Constructorii care primesc acești bani să creeze locuri de muncă pe plan local. Proprietarul clădiri se alege cu un imobil util și frumos iar spațiul public arată mai bine, iar turismul va crește și el“, a mai apus Mara Mareș.

 

sursa: http://fagarasultau.ro/2017/06/23/deputatul-liberal-mara-mares-si-deschis-birou-parlamentar-la-fagaras/

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Klaus Iohannis: „Discuția despre demisiile miniștrilor este artificială”

Related posts
Your comment?
Leave a Reply