5:14 pm - Thursday May 1, 1788

România are nevoie de aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentare

793 Viewed Stiri Brasov 0 respond
România are nevoie de aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentare

​Statisticile arătă că în țara noastră se aruncă anual peste 2 milioane de tone de alimente. În același timp, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata sărăciei relative, cu un procent de 25,4% (date publicate în 2013).

Având ca premisă realitatea enunțată mai sus, legiuitorul a adoptat Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare. Reglementarea este în acord cu toate standardele normative în materie, atât la nivel european, cât și la nivel mondial.

Prin această lege se creează un circuit normat al alimentelor aflate în pragul împlinirii termenului de valabilitate, astfel încât acestea să ajungă spre consum la populația vulnerabilă din punct de vedere social. Mai este un singur pas de realizat astfel încât norma să devină realitate și anume adoptarea de către Guvern a regulilor de aplicare.

Consider că amânarea la nesfârșit a adoptării dispozițiilor de aplicare constituie motiv de speculație într-un domeniu în care orgoliile politice ar trebui să lipsească.


Asistarea semenilor noștri în stare de dificultate trebuie să fie prioritatea oricărui politician și de aceea îndemn factorii de decizie guvernamentală să realizeze că România are nevoie implementarea Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

România are nevoie de aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentareÎn consecință, solicit Guvernului României să adopte urgent hotărârea de guvern privind normele de aplecare ale legii privind diminuarea risipei alimentare!

  • Gabriel Andronache, 
  • deputat PNL de Brașov

sursa: România are nevoie de aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentare by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

BRAȘOV. Un dram de fericire, la ZOO, pentru câțiva copii de la Centrul de plasament „Sf. Maria”

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Donald Trump la Casa Albă

Related posts
Your comment?
Leave a Reply