4:06 am - Friday April 26, 2024

Salariile angajaților Consiliului Județean au fost „măcelărite”

455 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Salariile angajaților Consiliului Județean au fost „măcelărite”Situația din Consiliul Județean Brașov devine tot mai acută, după ce conducerea instituției a fost obligată să decidă reducerea salariilor cu 25% la 112 de angajați.

În octombrie anul trecut, Guvernul a luat decizia de a amnistia funcționarii publici care datorau statului bani pe motiv că i-ar fi încasat prin sporuri care nu ar fi fost legale, după cum au precizat controlorii financiari ai Curții de Conturi. Mai mult, s-a interzis instituțiilor publice de a mai acorda astfel de sporuri. Pe de altă parte, același Guvern a decis, la scurt timp, înainte de campania electorală, să nu se mai țină cont de aceleași restricții.

„Nu înțelegem de ce nu s-a legiferat pânî șa această oră Legea alarizării unice. Pe de altă parte, având în vedere salariile pe care le încasează, de 8-900 de lei pe lună, nu înțeleg de ce nu s-a legiferat Legea salarizării unice încă de la 1 ianuarie. Mai mult, am fost anunțat că 20 de angajați ai Consiliului Județean  Brașov vor fi prezenți la mitingul care va avea loc la București. Am discutat și cu dl. vicepreședinte Mihail Veștea și considerăm că trebuie să fi eadoptată cât mai repede această Lege a salarizării”, ne-a declarat Claudiu Coman, vicepreședintele Consiliului Județean, care îndeplinește, interimar, și rolul de președinte al CJ.

Coman a precizat că sunt 27 de angajați ai Consiliului Judeeanm, dintre cei 112 cărora li s-a tăiat leafa, care trăiesc sub nivelul de subzistență, în contextul în care și la nivelul anului 2010 s-au tăiat salariile bugetarilor, mulți dintre ei având deja probleme cu creditele contractate.

„Ce să mai ceri perfomanță unor astfel de funcționari? Deja cinci persoane au plecat prin transfer sau prin demisie de la Consiliul Județean Brașov.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Varujan Vosganian despre prăpădul industriei chimice din Făgăraș și Victoria

Regiunea Centru a ieșit din topul celor mai sărace zone din UE

Related posts
Comments are closed