10:13 am - Thursday March 28, 2024

Tabăra de vară inedită: „Media și Drumul grâului”

721 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Tabăra de vară inedită: „Media și Drumul grâului”

Fundația Agapedia invită copiii între 10-14 ani, în frumosul Centru Turistic Malomkert din comuna Cernat, județul Covasna, unde aceștia au ocazia să redescopere liniștea vieții de la țară, într-un traseu pe drumul grâului, de la spicele de grâu până la pâine, experiență care include prepararea rețelei tradiționale Kürtőskalács și documentarea obiceiurilor și a poveștii morii de apă.

Astfel, în perioada 31 iulie – 04 august 2017, tinerii participanți vor trăi tradițiile locului; vor afla povestea grâului și a drumului pe care acesta îl parcurge până devine pâine; vor prepara delicatese specifice zonei, aflând mai multe și despre meseria de brutar; vor vizita Moara de apă și diverse obiective ale locului.

Pe parcursul celor cinci zile vor învăța să filmeze și editeze un film documentar de scurt metraj. Nu în ultimul rând, vor cânta – în sesiuni speciale de karaoke, și se vor juca.

Cernatul din Secuime (județul Covasna), este un sat montan, plin de tradiții, unde odinioară au funcţionat 34 de mori de apă, iar în zilele noastre încă mai fac zgomot câteva mori.

Câteva informații utile:

  • Număr participanți tabăra de vară – 20 de copii, pentru care este necesar avizul medical al copilului (aviz medical eliberat cu 48 de ore înainte de sosirea în tabără).
  • La înscrierea în tabără se va achita întreaga sumă prevăzută, banii se returnează doar în cazuri obiective, respectiv a anulărilor efectuate cu minim 14 zile înainte de sosirea în tabără.
  • Transportul Brașov – comuna Cernat, județul Covasna (și retur) este inclus în costul taberei. Plecarea se face în 31 iulie 2017, de la sediul din str. Bisericii Române nr. 48, Brașov.
  • Prima masă servită în ziua sosirii este gustarea de la ora 10:30, iar ultima este gustarea de la ora 17:00, din ziua plecării.

Intrările la obiectivele turistice sunt incluse în costul taberei.

Pentru mai multe informații și înscrieri: Comnac Roxana – roxana@agapedia.ro

sursa: Tabăra de vară inedită: „Media și Drumul grâului” by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Festivalul Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați

Tabăra de vară inedită: „Media și Drumul grâului”

Related posts
Your comment?
Leave a Reply