5:13 pm - Monday April 19, 9728

Peste 3,35 milioane de euro costă refacerea Cinematografului Popular

934 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Peste 3,35 milioane de euro costă refacerea Cinematografului Popular

În conformitate cu Legea nr. 328/2006, privind cinematografia, imobilul situat în Braşov unde a fucnționat pe vremuri cinema Popular, pe str. Mureşenilor nr. 7, a fost trecut în domeniul public al Municipiului Braşov şi în administrarea Consiliului Local.

Potrivit studiului de fezabiliate comandat de Primăria Brașov, imobilul se găseşte în prezent într-o stare avansată de degradare necesitând lucrări de reabilitare, în contextul în care imobilul este situat în zona de rezervaţie de arhitectură cuprinsă în Ansamblul urban Centru Istoric – Cetatea Braşov.

Construcţia are un regim de înălţime S+P+Ep, cu suprafaţa construită desfășurată total  de 1.053,07 mp. Primăria a încercat de mai multe ori să scoată la licitație clădirea, pentru care noul chiriaş trebuie sa faca investitii estimate, la vremea respectivă, la 1,4 milioane euro. În plus, chiriașul nu avea voie să desfăşoare aici alte activităţi în afară de cele socio-culturale sau de alimentaţie publică, dar nimeni nu a fost interesat de această ofertă.

Peste 3,35 milioane de euro costă refacerea Cinematografului PopularÎn acest context, Consiliul Local va aproba, vineri, indicatorii tehnico-economici pentru „Reabilitare imobil  situat în Brașov, str. Mureșenilor nr. 7”, lucrări evaluate la 14,760 milioane de lei inclusiv TVA (3,356.620 milioane de euro), din care construcţii şi montaj 3,126 milioane de euro), la curs de schimb al BNR la data de 12.05. 2017 (1 euro =  4,5505  lei).

Scurt istoric

Clădirea de pe actuala stradă Mureşenilor  păstrează elemente tipice acestui tip de construcţie – curte interioară largă, etaj cu galerie. În anul 1887, este terminată sala mare de festivităţi, care  a fost transformată apoi în   cinematograf (fostul cinema „Popular”). La începutul secolului XVIII, este transformat în hotel. În august 1910,  Aurel Vlaicu si-a expus aici avionul, pentru  a fi văzut de braşoveni.

sursa: Peste 3,35 milioane de euro costă refacerea Cinematografului Popular by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Peste 3,35 milioane de euro costă refacerea Cinematografului Popular

Anchetă după moartea suspectă a unui bebeluş de patru luni

Related posts
Your comment?
Leave a Reply