4:20 pm - Monday May 9, 3104

Liviu Dragnea, despre viitorul premier: „Să fie un om corect, responsabil, să nu fie aventurier”

530 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut o conferință de presă după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a trecut în Parlament.

„Astăzi prin votarea moțiunii de cenzură, România a intrat în normalitate. A fost o acțiune politică asumată de PSD și ALDE, asumându-ne și un risc politic. Ne dorim să riscam pentru un program de guvernare ambițios. Am preferat să nu mințim cetățenii, să nu ne prefacem că lucrurile merg bine. Este bine că astăzi PSD a ieșit întărit din această încercare. Nu a fost ușor. În zilele următoare vom avea un CEX și duminică o întâlnire cu grupurile parlamentare. Luni mergem cu o propunere la președinte”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre viitorul premier, Dragnea a comentat: „Să fie un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit. Nu va fi din afara PSD. Eu am patru variante, și doamne și domni. Avem toate argumentele să finalizam săptămâna viitoare votul pentru noul guvern. Dacă luni avem desemnarea de la Cotroceni, în câteva zile intrăm cu votul în parlament”.

Dragnea a precizat că Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu mai au viitor în PSD. „Nu se întâmplă nimic, noi nu mai avem treabă cu ei. Din partea colegilor mei, Grindeanu nu va avea de suferit. Nu mai e membru PSD, el trebuie să fie atent la cei cu care s-a aliat. Cu noi nu are nici o problemă. Ponta și Grindeanu nu mai au un viitor în PSD. Fiecare organizație va discuta fiecare caz în parte. Când organizația nu decide, decide CEX”, a menționat Dragnea, care a adăugat că unii parlamentari ai coaliției au fost amenințați cu deschiderea unor dosare penale dacă votează moțiunea de cenzură. „Unii colegi au fost amenințați cu dosare, din păcate, ceea ce e nepermis. În acest condiții, toți parlamentarii noștri, cu câteva excepții, au fost oripilați de colegi de-ai lor că-i amenință cu dosare. Suntem, totuși, în 2017. Nu știu dacă cei care amenințau se bazau pe ceva, dar e grav”.

Întrebat dacă PSD și ALDE mai au majoritatea parlamentară, Liviu Dragnea a punctat: „Noi azi am avut majoritatea. O să îi arătăm președintelui aritmetic”.

CITEȘTE ȘI: 

LIVETEXT. MOȚIUNEA DE CENZURĂ a trecut. Guvernul Sorin Grindeanu a fost DEMIS

 


sursa: Liviu Dragnea, despre viitorul premier: „Să fie un om corect, responsabil, să nu fie aventurier” by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Guvernul Grindeanu a căzut. Borza (ALDE) a votat împotriva moţiunii!

Klaus Iohannis, consultări cu partidele: „Va urma Constituția pas cu pas”

Related posts
Your comment?
Leave a Reply