Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov va organiza, până pe 30 septembrie, o serie de 18 evenimente culturale, în Zona Metropolitană a Brașovului. Evenimentele se vor desfășura în cadrul proiectului „Legendele Ţării Bârsei” pentru promovarea potenţialului turistic al zonei, proiect finanțat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Programul evenimentului ,,Legendele Ţării Bârsei” este construit pe un concept profesionist inedit, inspirat din istoria, cultura și arta Țării Bârsei. Sunt organizate trei tipuri de jocuri interactive având ca scop descoperirea patrimoniului istoric și natural local, folosind și elemente din jocuri atestate în Europa medievală. 

Programul evenimentului/festivalului este structurat pe trei registre de jocuri diferite: 
– Jocul cu zar ,,Coroana Țării Bârsei” – o incursiune fermecătoare în istoria Țării Bârsei, în care personajele legendelor locale vor ajuta sau împiedica jucătorii să străbată Mica Transilvanie.

– Jocurile pentru copii ,,Asediul Cetății&quo” ,,Jocul Tătarului” și ,,Jocul coloniștilor” – jocuri de echipă, inspirate din jocuri tradiționale, cu regulamente adaptate într-un mod interactiv și educativ la istoria Țării Bârsei.

– Vânătoarea comorilor ,,Țării Bârsei” – un joc de echipă care se adresează familiilor dar și echipelor de adulți și copii organizate ad- hoc. Jocul are un traseu personalizat pentru fiecare localitate a Țării Bârsei, cu etape documentate din patrimoniul istoric și natural local.

Primul eveniment din seria „Legendele Ţării Bârsei” va avea loc în Codlea, în data de 23 iunie, în centrul istoric al localității, începând cu ora 14.30, în deschiderea festivalului Zilele Orașului Codlea. 

Calendarul evenimentelor pentru luna iulie este următorul:

   • Ghimbav – 01 Iulie, ora 16.00 (în fața Sălii de Sport a orașului),
   • Sânpetru – 02 Iulie, ora 16.30 (aerodromul Iosif Șilimon),
   • Prejmer – 02 Iulie, ora 13.00 (parcul fața Primăriei),
   • Brașov – 16 Iulie, ora 11.00 (aleea de sub Tâmpa),
   • Săcele – 23 Iulie, ora 14.30 (centrul orașului).