După alerta de meningococemie, acum, Spitalul de Boli Infecţioase se confruntă cu un val de internări de rujeolă, în prezent fiind 64 de pacienţi internaţi. Cei mai mulţi sunt sugari şi copii mici, în mare parte, nevaccinaţi.

Astfel, autorităţile fac un apel către părinţi să-şi vaccineze micuţii. Specialiştii subliniază că vaccinarea este o metodă eficientă de prevenire a bolii. În plus, în acest moment, la Braşov nu sunt probleme cu vaccinurile împotriva acestei boli, fiind circa 4.000 de doze.

Rata de vaccinare ROR la Braşov este de aproximativ 70 la sută.

Până acum nu a fost înregistrat niciun caz de deces din cauza rujeolei, dar în luna mai au fost confirmate la Braşov peste 50 de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă, iar în prima jumătate a lunii iunie erau 49 de suspiciuni de îmbolnăviri.

Rujeola sau pojarul este o infecţie virală extrem de contagioasă, care se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută.

Virusul se răspândeşte cel mai adesea în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă nici un simptom.

Bolnavul este contagios cu 4 zile înainte ca erupţia cutanată tipică să apară şi încă 4 zile după aceea.