8:48 pm - Tuesday April 16, 2024

Zece firme „se bat” pentru 6 milioane de lei, puse la bătaie pentru lucrări de reparații în școli

477 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Zece firme „se bat” pentru 6 milioane de lei, puse la bătaie pentru lucrări de reparații în școliOdată cu finalizarea anului școlar, cele 86 de unități de învățământ din municipiul Brașov vor intra în șantier, urmând să se execute lucrările de reparații și igienizare. Bugetul alocat în acest sens este de 6 milioane de lei, iar de lucrări se vor ocupat cele 10 firme cu care s-a încheiat un contract – cadru în 2013, pe o perioadă de patru ani. În conformitate cu prevederile acestui contract, pentru fiecare unitate școlară în parte sunt scoase la licitație lucrările necesare, acestea urmând să fie atribuite uneia dintre cele 10 firme, în funcție de cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Astfel, săptămâna trecută, au fost licitate lucrările necesare pentru 42 de unități școlare, iar săptămâna aceasta vor mai fi licitate lucrările din alte 36 de unități. Primele șantiere se vor deschide în cele 46 de grădinițe, constructorii având ca termen de finalizare a reparațiilor jumătatea lunii august 2015, având în vedere că acestea își deschid porțile încă de la 1 septembrie. „După finalizarea anului școlar, vom demara campania anuală de reparații și igienizări în unitățile de învățământ, astfel încât la începutul noului an școlar, preșcolarii și elevii brașoveni să beneficieze de cele mai bune condiții. Le atrag atenția constructorilor că trebuie să respecte termenele prevăzute în caietele de sarcini, respectiv 15 august pentru finalizarea lucrărilor din grădinițe, și 1 septembrie, pentru celelalte unități de învățământ”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Lucrările de reparaţii şi igienizări constă în zugrăveli interioare, reparaţii ale lambriurilor şi parchetului, reparaţii ale instalaţiilor electrice şi sanitare, reparaţii ale acoperişului clădirilor, faţadelor sau împrejmuirilor, amenajarea de rampe şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, unde este cazul.

Totodată, într-o serie de unități de învățământ sunt în curs de implementare sau vor demara în perioada următoare investiții în reparații capitale ale clădirilor, cum ar fi la Școala Gimnazială nr. 12, la Atelierele Școlii Kronstadt sau la Corpul A al Colegiului Național Unirea. Pe lângă lucrările de consolidare și reparații, proiectul de la Unirea include și amenajarea un lift exterior de sticlă, care să faciliteze în special accesul persoanelor cu dizabilități către etajele superioare. Valoarea totală a investiției este de 9 milioane de lei.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Când şi cât cheltuiesc brașovenii pe mâncarea comandată acasă şi la birou

Coresi Business Park a început lucrările la cea de-a doua fază a proiectului de birouri din Braşov

Related posts
Comments are closed