12:44 am - Monday April 12, 2021

Workshop pentru părinţi: cum să avem grijă de sănatatea copilului

440 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Workshop pentru părinţi: cum să avem grijă de sănatatea copilului

Pentru că sănatatea ne preocupă în fiecare zi, şi în special cea a copiilor noştri, Asociația “Happy Moms vine în ajutorul părinţilor braşoveni cu workshop-uri de informare cu privire la teme de interes pentru sănătatea copiilor, susținute de medici brașoveni, specialiști în domeniile lor de activitate , derulate în cadrul campaniei „Sănătatea vine la pachet”.

Astfel, începând cu data de 20 iulie 2017, ora 18.00,  la Librăria Șt. O. Iosif , va avea loc prima întâlnire, din seria întâlnirilor lunare, dintre părinți și medici, pe tema „Pielea – scutul nostru. Cum o protejăm?”.

Campania din care face parte această serie de workshop-uri se numește sugestiv „Sănătatea vine la pachet!” și este derulată în parteneriat cu Filiala Crucea Roșie Brașov. Campania a demarat în luna aprilie 2017 cu acțiuni de conștientizare și informare a copiilor și părinților din județul Brașov asupra necesității și oportunității educației în domeniul educației pentru sănătate.

Scopul acestei campanii este de a introduce în programa școlară, ca disciplină de studiu obligatorie, a educației pentru sănătate, pe fondul creșterii incidenței obezității în rândul copiil din România, dar și al voinței manifestate de părinții și elevii din comunitatea brașoveană.

Pe lângă seria de workshop-uri, campania cuprinde și distribuirea pro bono de materiale informative sub formă de broșuri, conținând informații despre o alimentație sănătoasă către 800 copii cu vârsta între 3 și 7 ani în paralel cu organizarea de ateliere cu aceeași temă, a nutriției echilibrate, în cadrul activităților desfășurate de grădinițele din județul Brașov. Materialele au fost elaborate de către medici nutriționiști-dieteticieni, cu rezultate notabile în domeniul de activitate, în rândul copiilor.

Campania a stârnit interesul factorilor de decizie, astfel încât, pe data de 28 mai 2017, reprezentanții conducerii Asociației Happy Moms și ai Filialei Crucea Roșie Brașov au fost invitați pentru a susține prelegeri privind necesitatea și oportunitatea acestui demers în cadrul unei dezbateri publice. În urma acestei inițiative, o delegație din Brașov, formată din reprezentanți ai celor două ONG-uri se va deplasa în viitorul apropiat în vederea unei întrevederi cu factorii de decizie ai Ministrului Educației în vederea susținerii demersului educațional.

Mai multe detalii pe www.happymoms.ro

sursa: Workshop pentru părinţi: cum să avem grijă de sănatatea copilului by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

S-au finalizat lucrările la canalizarea de la Stadionul Tineretului

Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu, trimis în judecată alături de fostul senator Sebastian Grapă

Related posts
Your comment?
Leave a Reply