1:29 am - Monday April 12, 2021

Update BRAŞOV. Primarul Liviu Cocoş contestă decizia prefectului

519 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Dacă primarul comunei Augustin, Sebastian Porumb (PSD), ne-a spus că nu doreşte deocamdată să comenteze ordinul emis de prefect de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului său, „colegul său de suferinţă”, primarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş, ne-a declarat că deja a acţionat împotriva deciziei. „Nu îmi vine să cred că prefectul Braşovului a emis acest ordin în ceea ce mă priveşte, câtă vreme este vorba despre pedeapsă cu suspendare, cu termen de încercare de 3 ani, celelalte măsuri accesorii nefiind aplicabile. Am pregătit o contestaţie, o depun astăzi până la ora 13.00, la Prefectură, luni voi acţiona şi în instanţă, m-am sfătuit cu avocaţii şi oricum suntem pe recurs la Casaţie. Şi dacă toate acestea nu vor avea efectul scontat, nu mă împiedică nimic şi nimeni să candidez, dacă lucrurile rămân aşa şi vor avea loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Predeal”, ne-a spus Liviu Cocoş.

Într-adevăr, în sentinţa Judecătoriei Braşov se arată: „În temeiul art. 132 din Legea 78/2000 (…) condamnă pe inculpatul COCOŞ LIVIU la pedeapsa în cuantum de 1 (un) închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (…) interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice precum şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 3 ani reprezentând termen de încercare, (…) pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, se suspendă şi executarea pedepsei accesorii”.

Pe de altă parte, prefectul a menţionat în comunicat că „sunt aplicabile în speța de față prevederile art. 15, alin. 2, litera e din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali, motivat de faptul că prin Decizia nr. 18/2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost lămurite aceste chestiuni de drept. Legea 393/2004 prevede astfel: „Art. 15. – (2) Calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Primarii din Predeal şi din Augustin au rămas fără mandat

BRAŞOV. Primarul staţiunii Predeal, Liviu Cocoş, a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor

 

 


sursa: Update BRAŞOV. Primarul Liviu Cocoş contestă decizia prefectului by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Daea se întoarce… „cu toată concentrarea fizică și mentală”

Remus Borza, despre excluderea din ALDE: E cale lungă

Related posts
Your comment?
Leave a Reply