10:20 am - Friday March 29, 2024

Un ministru nu demisioneaza! Vezi cine

872 Viewed Stiri Brasov 0 respond

„Domnule Dragnea: probabil că parte din comportamentul meu este dificil de înțeles pentru unii oameni care au petrecut zeci de ani în speranța că vor obține puterea, sub orice formă. Însă cred că există un viitor mai luminos pentru PSD, decât ordine transmise «de sus» prin SMS”.

Cel care a postat pe o rețea de socializare cele de mai sus este ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, cel care afirmă că a refuzat să demisioneze din Guvern și rămâne alături de premierul Sorin Grindeanu.

Augustin Jianu continuă, argumentându-și decizia: „În ziua când mi s-a propus să accept funcția de ministru, dl Dragnea m-a întrebat dacă am spirit de echipă. Am răspuns afirmativ și am fost convins că lucrăm «în echipă» și «pentru România». Pentru mine echipa înseamnă comunicare, transparență și solidaritate, nu subordonare oarbă în fața unui singur individ. Dl Dragnea s-a răzgândit. Eu îmi păstrez convingerea. În ultimele zile am primit numeroase mesaje de la oameni din afara Guvernului. De la șefi de cabinete la secretare, de la senatori la simpli membri de partid, toți mi-au transmis, prin voci și mesaje nervoase, din partea d-lui Dragnea, să îmi dau demisia. Mai puțin dl Dragnea, care, între timp, declara în fața unei națiuni că avea deja demisia mea.
Dacă vrei să schimbi ceva în bine, nu sprijini minciuna.
Când mi s-a spus întâia oară că dl Dragnea îmi dorește demisia, am răspuns «desigur, la solicitarea și cu confirmarea prim-ministrului din echipa căruia fac parte». Mi-a părut normal, natural și mai ales de bun-simț. Sorin era cel care mă învestise cu încredere și alături de care lucram la atingerea obiectivelor asumate; dl Dragnea vorbea doar despre actul guvernării, de la distanța sigură a ușilor încuiate (…). Trebuie să recunosc că sunt ușor surprins de balanța etică a d-lui Dragnea: când un om face eforturi pentru a demonstra cetățenilor români că se poate mai mult și în România, dânsul îi cere demisia. Însă atunci când eu însumi i-am reclamat că un membru important al partidului mi-a cerut favoruri ilegitime, dl Dragnea l-a lăsat în funcție. Ce fel de oameni suntem? Vă asigur de pe acum că nu am nici o adeziune pentru funcția pe care o dețin în prezent. Este suficientă solicitarea d-lui Sorin Grindeanu, iar demisia mea va fi prezentată în cel mai scurt timp. Însă vorbind din perspectiva unui minister care a schimbat, în ultimii 2 ani, nu mai puțin de șase miniștri, cred că trebuie să gândim constructiv și – mai ales – în favoarea cetățenilor români. Cu alte cuvinte, trebuie să căutăm performanță și schimbare în bine, nu doar schimbare de dragul puterii și a discursului politic.

Când vrei să schimbi ceva în bine, trebuie să știi că te vei lovi mereu de absurd și nedreptate. Tu trebuie să reziști, în speranța că vor veni zile mai bune.
În timp ce scriu acest rânduri mă grăbesc să plec din Londra. Am fost la conferința BERD & Emerging Europe – Outlook on Romania, încercând să promovez România și să evidențiez investitorilor oportunitățile pe care țara noastră le prezintă (…). În timp ce mă urc în avion mă gândesc cât de ciudat este să vii la un eveniment cu entuziasmul de a avea oportunitatea să contribui la dezvoltarea țării tale, să primești reacții pozitive și să afli că ești „mustrat” pentru că nu ești în țară pentru a-ți prezenta demisia, după o decizie ad-hoc. (…) E ironic cum unii insistă să-și vadă de treabă în timp ce alții au cu totul alte priorități”.

 


sursa: Un ministru nu demisioneaza! Vezi cine by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Liviu Dragnea, despre excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD

Sorin Grindeanu, atac la adresa „fostului PDL-ist Liviu Dragnea”, care „a fost la tenis și la șpriț cu serviciile secrete”. Premierul i-a cerut demisia președintelui PSD

Related posts
Your comment?
Leave a Reply