11:08 am - Saturday April 20, 2024

Tinerele talente ne încântă la „Crai Nou”

384 Viewed Stiri Brasov 0 respond

În acest weekend, copiii şi tineretul braşovean iubitor de folclor şi tradiţie vor avea ocazia să participe la cea de a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor pentru copii şi tineret „Crai Nou”.
Festivalul, a cărui primă ediţie a avut loc în anul 2000, a venit să întregească cartea de vizită a unui ansamblu cunoscut şi apreciat. Ansamblul „Crai Nou” al Palatului Copiilor Braşov va împlini peste doi ani, în 2017, 50 de ani de existenţă, o jumătate de secol în care cei care au îndrăgit muzica şi jocul popular au avut ocazia să-şi descopere şi să-şi valorifice talentul. „An de an, pe scena festivalului s-au perindat formaţii din aproape toată ţara şi chiar străinătate, care evaluate de un juriu format din oameni dedicaţi, profesionişti şi competenţi, au dat din ce în ce mai multă greutate festivalului. Domnii Virgil Mihăilescu, Ioan Pumnea, Ioana Mihalcea, Gheorghe Tănase, Ramona Fabian, Rodica Boeru, Mădălina Ruxanda sunt cei care şi-au adus aportul pentru ca Festivalul «Crai Nou» să ajungă unde a ajuns astăzi. Cea de a XII-a ediţie, ce se va desfăşura in acest an, 2015, va aduce la Braşov un număr de 10 judeţe din ţară (Argeş, Bihor, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Maramureş, Prahova, Vâlcea, Tulcea şi Braşov) şi o formaţie din localitatea Blace, Serbia. Festivalul se va desfăşura în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, pe scena care a doua zi, duminică, va găzdui Festivalul Internaţional «Garofiţa Pietrei Craiului»”, au declarat organizatorii. Festivalul susţine proiectul „Braşov 2021- Capitala Europeană a Culturii – oraş candidat”.

Programul festivalului
Sâmbătă, 4 iulie 2015
14.30–15.00 – Parada portului popular pe traseul Biblioteca Judeţeană – Prefectură – Moradom – strada Republicii – Piaţa Sfatului
15.00-15.15 – Hora Unirii în Piaţa Sfatului cu toate formaţiile.
15.30-20.00 – Spectacol concurs Piaţa Sfatului.
21.00 – Festivitate de premiere.
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Ruine ale unor vechi vestigii scoase la iveală de studenţi la Boholţ?

FOTO Trei studenți brașoveni dau examenul de diplomă cu o mașină de curse construită de ei!

Related posts
Comments are closed