3:21 pm - Sunday March 19, 7815

Studiu comparativ: „Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei”

96 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Studiu comparativ: „Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei”Muzeul de Etnografie Brașov vă invita la lansarea volumului de studiu comparativ ”Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei”, autor Silvia Tatu.

Această culegere de tehnici și motive comparative încununează cercetările de teren începute în anul 1997 de învățătoarea Silvia Tatu, împreună cu copiii Asociației  ”Fluierașul”, de la Școala Generală nr. 23 din Brașov, în localitățile: Cuciulata, Dumbrăvița Bârsei, Poiana Mărului, Vlădeni, Bran și în Țara Oltului.

Cartea facilitează tinerei generații însușirea unui vechi și frumos meșteșug, încondeierea ouălor. Parcurgem împreună cu acești copii iubitori de frumos, un drum inițiatic în care ni se propune să aflăm despre uneltele folosite, materialele de încondeiat, compoziții, culori și motive.

Volumul apărut la editura Pastel, în 2014 are meritul de a educa noua generație în spiritul respectul pentru frumos și tradiție.

Manifestarea va avea loc miercuri, 8 aprilie, 2015, ora 14.00, la Muzeul de Etnografie Brașov , B-dul Eroilor, nr. 21.A.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Cor londonez în concert la Biserica Neagră Brașov

Kamerata Kronstadt, concert gratuit la Sala Patria

Related posts
Comments are closed