4:51 am - Thursday April 25, 2024

Specialişti din Germania, Anglia şi Olanda vor ajuta Brașovul să obțină finanțări europene pentru transformarea RAT în operator regional

821 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Specialişti din Germania, Anglia şi Olanda vor ajuta Brașovul să obțină finanțări europene pentru transformarea RAT în operator regionalPână în luna iulie a anului viitor, Zona Metropolitană Braşov va avea un Plan de mobilitate care va sta la baza unor investiţii cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, în ciclul bugetar 2014 -2020. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a stabilit consultanţii BERD care, începând cu luna septembrie a acestui an, vor trebui să elaboreze, împreună cu autorităţile locale braşovene, acest plan. Primarul Braşovului George Scripcaru a precizat că acest plan se leagă de strategia Braşovului de transport, iar Primăria a făcut deja câţiva paşi în această direcţie, începând cu constituirea Asociaţiei de Transport Metropolitan, care este operabilă de un an, şi continuând cu implementarea proiectelor de e-ticketing şi de management informatizat al transportului în comun sau modernizarea capetelor de linii ale RAT.

„Noi am făcut deja o serie de studii împreună cu Universitatea Transilvania şi toate aceste date vor fi puse la dispoziţia experţilor, pentru alcătuirea acestui plan. Este un lucru bun această expertiză şi acest plan, care trebuie finalizat până la 15 iulie 2015 şi care va sta la baza documentaţiei pentru accesarea fondurilor europene necesare modernizării RAT ca operator regional, dar şi a altor proiecte de mobilitate. Asta înseamnă modernizarea parcului auto, inclusiv mijloace de transport electrice – pentru că eficienţa energetică este o condiţie foarte importantă în perioada la care ne referim – dar şi infrastructură de transport: trasee, logistică, echipamente, amenajare de staţii, piste de biciclişti şi tot ceea ce ţine de acest domeniu”, a explicat George Scripcaru.

Se realizează un model de transport inteligent

Consultanţa BERD în elaborarea acestei documentaţii va fi oferită de un consorţiu de firme specializate, care provin din Marea Britanie, Germania, Olanda şi România. Braşovul face parte din cele opt oraşe din România care beneficiază de această consultanţă specializată, alături de Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti – Ilfov. Pregătirea celor opt Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă se va derula pe o perioadă de aproape un an, începând din septembrie 2014 şi până în iulie 2015. Etapele de parcurs implică analiza planurilor şi studiilor existente pe fiecare oraş în parte, realizarea modelului de transport inteligent, pentru prioritizarea activităţilor, dezvoltarea opţiunilor de planificare, realizarea de planuri alternative, dezvoltarea planului integrat, asigurarea măsurilor de siguranţă în circulaţie şi protecţie în cadrul planului, evaluarea impactului strategic asupra mediului, propuneri de finanţare a planului şi propuneri privind continuarea, întreţinerea şi funcţionarea modelului inteligent şi durabil de transport.

 

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Producția Super Pumelor la IAR Ghimbav aduce 700 de locuri de muncă

Brșovean reținut pentru ultraj, după ce a lovit un agent de poliție

Related posts
Comments are closed