1:33 pm - Friday March 29, 2024

Soluţiile de astăzi pentru Aeroportul Braşov, avansate de Atomei în urmă cu un an!

483 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Soluţiile de astăzi pentru Aeroportul Braşov, avansate de Atomei în urmă cu un an!Președintele organizației municipale a PLR Brașov, Adrian Atomei, a reamintit, astăzi, că exact cu un an  în urmă, din calitatea de viceprimar, făcea un apel public către Guvernul României în ceea ce privește Aeroportul de la Brașov.

„Atunci spuneam că Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, ar trebui să prindă ca prioritate la nivelul Executivului această investiţie. Din păcate, acest obiectiv nu este prins în Masterplanul de la Transporturi. Aceasta era o primă soluţie. Cea de a doua era ca noi, Consiliul Local Braşov, să fim implicaţi şi parteneri în luarea deciziilor cu privire la construirea Aeroportului, având în vedere că peste 70% din impact se va răsfrânge pozitiv asupra municipiului Braşov şi zonei metropolitane”, spune Atomei.

Acesta a remarcat faptul că CJ Braşov „s-a trezit după un an” şi a transmis săptămâna trecută documentaţia tehnico -economică pentru acest proiect. „În perioada următoare vom analiza şi noi care sunt datele. Bineînţeles, toată lumea a spus că sprijină acest Aeroport. Pe de altă parte, trebuie să fim foarte sinceri cu noi şi să vedem că, în urma analizei pe care autorităţile implicate o vor face, care sunt exact efectele reale benefice sau cele care nu sunt pozitive. În acest context, voi propune şi dlui. primar George Scripcaru, ca nu doar Consilul Local şi Consiliul Judeţean trebuie implicat în acest proiect. Vreau să vă aduc un exemplu, cu modernizarea şi extinderea Aeroportului de la Sibiu. Când acesta a fost capitală culturală europeană, au primit din fondul de rezervă al Guvernului Tăriceanu, pentru a co-finanţa acest proiect. Eu cred că această soluţie poate fi susţinută şi la Braşov şi voi propune dlui. primar, chiar dacă Aeroportul nu este în masterplanul de la transporturi, să invităm toţi parlamentarii de la Braşov să cerem co-finanţare de la Guvernul României pentru acest proiect”, a concluzionat Atomei.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Liberalii spun că noul Cod Silvic promovează interesele băieților deștepți din PSD

Sorin Susanu (PSD) nu vrea postul vacant din Consiliul Local. Următoarea mişcare trebuie să o facă PNL

Related posts
Comments are closed