3:31 am - Sunday September 23, 2018

Soluţii pentru găsirea unui loc de parcare în oraş, propuse de doi studenţi de la Universitatea Transilvania din Braşov

173 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Soluţii pentru găsirea unui loc de parcare în oraş, propuse de doi studenţi de la Universitatea  Transilvania din Braşov

Bogdan Gheorghiţă şi Alin Neagu, doi studenţi din anul III, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au obţinut locul 2 la concursul “Java competition pentru universităţi”, organizat de Adfaber şi Oracle Academy, cu o aplicaţie care a avut ca temă “Oraşul inteligent”.

Astfel, cei doi tineri au impresionat juriul cu o aplicaţie pentru telefoanele inteligente. Proiectul ales de echipa coordonată de conf. dr. ing. Dominic M. Kristály , denumit SmartParking, a constat într-o soluție bazată pe o aplicație web responsive care facilitează găsirea unui loc de parcare și propune un sistem de rezervare a locurilor de parcare din orașul inteligent.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni și a avut ca subiect realizarea unui proiect software folosind tehnologiile Java şi baze de date Oracle. În competiţie s-au înscris peste 45 de echipe de la universități din toată țara, dar numai 6 s-au calificat în ultima etapă, care a presupus susținerea proiectului în fața juriului, la sediul Oracle România din București.

Studenţii au primit diplome şi premii în bani. De asemenea, cei de la Oracle s-au arătat interesaţi de studenţii noştri, pentru o eventuală angajare sau colaborare, mai ales că juriul a apreciat atât calitatea soluției oferite cât și priceperea studenților în utilizarea celor mai moderne tehnologii Java. Deocamdată proiectul nu a fost prezentat vreunei primării, dar tinerii se gândesc serios să facă acest lucru în viitorul apropiat.


sursa: Soluţii pentru găsirea unui loc de parcare în oraş, propuse de doi studenţi de la Universitatea Transilvania din Braşov by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.

Studiu pentru a afla cine se va ocupa de salubrizare și deszăpezire

RATBV modifică orarul liniilor de transport

Related posts
Your comment?
Leave a Reply