5:13 pm - Sunday April 18, 4309

Scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Veştea

448 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian VeşteaSunt un om cu experiență de o viață în domeniul turismului. Sunt vicepreședinte al European SPA Association (ESPA), am prezidat ședința Organizației Mondiale a Turismului la Beijing, am reprezentat România la toate congresele europene ale turismului balnear, primind numeroase premii internaționale.

Îmi iubesc țara și natura sa uimitoare, cu darurile sale neprețuite și trăiesc cu amărăciunea că de cele mai multe ori, potențialul și resursele balneare ale României sunt mai bine înțelese în afara țării decât în interiorul ei.

Brașovul este indiscutabil cel mai relevant oraș turistic al țării, însă nu exploatează suficient resursele pe care le are. Am identificat pe raza județului Brașov mai bine de 10 stabilimente balneare aflate acum în paragină, în localitățile Zizin, Perșani, Târlungeni, Venetia de Jos, Codlea, Perșani, Homorod, Rotbav, Predeal, Rupea.

Ele au funcționat și au generat dezvoltare economică în trecut și reprezintă un potențial enorm pentru vremurile noastre. Județul Brașov poate fi poarta de intrare a turiștilor străini în România, punând în valoare stabilimentele balneare uitate. Acest potențial există, trebuie să-l punem în valoare, chiar aici în inima țării, la Brașov, cinstind astfel memoria strămoșilor.

Modul în care un popor își tratează resursele este un indicator de cultură și civilizație, iar oamenii politici ar trebui să înțeleagă asta. Am constatat că în România turismul este declarat prioritate națională de fiecare dată când începe o campanie electorală, dar sunt dezamăgit că după fiecare campanie politicienii uită de această prioritate.

Vă solicit, domnule Președinte, inventarierea stabilimentelor de turism balnear aflate în paragină și includerea lor într-un program de reabilitare, punere în valoare și integrare în circuitul european și mondial. Numai printr-o coordonare județeană se pot contura planuri coerente și se pot atrage finanțările necesare.

Vă asigur de toată cooperarea, energia și puterea de muncă pe care o am pentru a contribui la implementarea acestui proiect și pentru a reda turismului balnear românesc strălucirea de altă dată.

Sper domnule Președinte, că un om care a administrat un oraș turistic înțelege importanța acestor resurse și potențialul lor pentru dezvoltarea comunităților noastre.

  • Cu deosebit respect,
    Nicu Rădulescu 
  • candidat independent la Camera Deputaţilor

Cod AEP: 14160028

sursa: Scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Veştea by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Este nevoie de reformă în Educație!

Este nevoie de reformă în Educație!

Related posts
Your comment?
Leave a Reply