5:13 pm - Wednesday March 21, 2018

Sărbătoare și comemorare la Turnul Alb

201 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Sărbătoare și comemorare la Turnul AlbAsociaţia culturală Artessentia vă invită la ateliere de creaţie, dar şi la comemorarea profesorului Ioan Sorin Apan.

Astfel, marţi, 23 iunie, copiii cu vârsta peste șapte ani sunt aşteptaţi la Turnul Alb, de la ora 10.30 la un atelier de pictură. Micii artişti vor putea afla mai multe despre însemnele ce se coseau pe ie şi vor putea picta tradiţionala bluză românească. Taxa de participare este de 15 lei.

Miercuri, de la ora 18.00, Sânzienele vor coborî la Turnul Alb şi vor învăţa pe cei preţenti cum să împletească coroniţe. În aceeaşi seara va avea loc şi comemorare a profesorului Ioan Sorin Apan. Toţi cei care l-au cunoscut pe profesorul Ioan Sorin Apan sau, dacă nu au avut ocazia pot să afle acum despre cine a fost şi, mai ales, despre  ce a sădit în sufletele elevilor săi, cultura tradiţională. Participanţii trebuie să poarte o ie pentru a onora dragostea profesorului pentru tradiţiile populare.

Acesta este adevăratul brand românesc, costumul popular tradiţional, în care românul a ştiut să-şi etaleze de-a lungul vremii valorile, în momentele-cheie ale existenţei sale. Căci pe costum este scris acelaşi lucru, iată o viziune teologică deja, anume că omul poate accepta lumea nevazută pornind de la simbolurile din lumea vazută şi astfel să-şi taie un drum înspre Dumnezeu”, le spune profesorul Ioan Sorin Apan elevilor săi.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

„Flautul Fermecat”, pe scena Operei Brașov

„Traviata” închide stagiunea 2014 – 2015 la Opera Braşov

Related posts
Comments are closed