3:21 pm - Friday March 19, 8393

Record negativ la startul primei ligi

197 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Record negativ la startul primei ligi

S-au parcurs 98 de ediţii de campionat din care 78 în sistem divizionar, dar la nicio ediţie nu a fost ca într-o rundă de campionat, un singur meci să se termine cu victoria uneia din echipe, iar restul să se încheie la egalitate.
Aşa a fost în debutul acestei ediţii, când din cele 7 partide programate, 6 partide
s-au încheiat egal şi un singur meci, ultimul, terminându-se cu victoria uneia din echipe. S-a dat startul unui  campionat cu un nou sistem de desfăşurare, cu play-off şi play-out, un campionat cu numai 14 echipe. El a început cu trei echipe importante aflate în insolvenţă, Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti, care nu vor avea dreptul de a evolua în Europa. Două din aceste echipe, CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti, pornesc la drum cu o penalizare de 6 puncte. În acelaşi timp, primele două echipe la sfârşitul campionatului vor evolua în preliminariile Champions League.

Cifrele primei runde
– Primul gol al campionatului  a fost marcat de Ştefan Grigorie (CSMS Iaşi), în min. 11.
– Primul penalty al ediţiei a fost marcat de Paul Pârvulescu (Voluntari) în  min. 30.     
– Primul jucător eliminat, Mădălin Ciucă (Iaşi), min. 61, ulterior a mai fost eliminat şi Gabriel Cânu (ACS Timişoara) în min. 52.
– S-a realizat cea mai mică medie de goluri din ultimii ani, 1,57 goluri/meci, din care gazdele 5 (o medie de 0,724 goluri/meci). În aceeaşi perioadă a ediţiei precedente diferenţa este apreciabilă. În prima etapă a campionatului precedent a fost o medie de 2,88 goluri/meci.
– Numărul spectatorilor a scăzut dramatic, ajungând la o medie de 3333/meci, cei mai puţini pe stadionul Dinamo, unde a evoluat echipa din Voluntari, 500.
– Cei mai mulţi spectatori au fost pe Arena Naţională, la meciul Steaua-Petrolul cu 5.500 de privitori.
– La Ovidiu – Constanţa s-a inaugurat stadionul CS Viitorul cu o capacitate de 4500 de locuri.

Etapa viitoare, 17-20 iulie: vineri, 17 iulie: Concordia Chiajna – CSMS Iaşi, Dinamo Bucureşti – CSU Craiova. Sâmbătă, 18 iulie: Petrolul Ploieşti – FC Voluntari, Pandurii Tg. Jiu – CS Steaua Bucureşti. Duminică, 19 iulie: CFR Cluj – ACS Poli Timişoara, Astra Giurgiu – ASA Tg. Mureş. Luni, 20 iulie: FC Botoşani – Viitorul Constanţa.
Toate meciurile  sunt televizate pe Digi, Dolce şi Look TV.

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Neculaie are foarte mari şanse să „scape” astăzi de FC Braşov!

Corona Braşov s-a reunit şi a început pregătirea noului sezon competiţional

Related posts
Comments are closed