5:56 am - Wednesday September 26, 2018

Pui de urs lovit de tren, în zona Timişul de Sus – Tamina

176 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Pui de urs lovit de tren, în zona Timişul de Sus – Tamina

Un pui de urs de aproximativ doi ani a fost lovit de un tren, marţi, în zona Timişul de Sus – Tamina.

În zonă au mers reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului de Regim Silvic şi Vânătoare, precum şi cei ai Gărzii Forestiere.

Potrivit directorului Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, puiul de urs, un mascul în vârstă de aproximativ 2 ani, cel mai probabil puiul nu era singur, ci însoţit de ursoaica-mamă, aflaţi în căutarea unui teritoriu.

La impactul cu locomotiva trenului, pe tronsonul CFR Braşov – Predeal, ursul a fost aruncat la circa un metru în afara liniilor CFR.

Zona Cascada Tamina – Timişul de Sus este un culoar de trecere a urşilor de pe masivele Piatra Mare şi Postăvarul, iar calea ferată Braşov -Bucureşti este în drumul lor.

Populaţia estimată de urşi din fondul cinegetic administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA Braşov era de 80 de exemplare/10.000 hectare habitat, în condiţiile în care specialiştii susţin că densitatea optimă este de 20 de animale/10.000 de hectare de habitat.

Cea mai mare densitate de urşi din România este în perimetrul delimitat de Timişul de Sus – Pârâul Rece – Azuga – Buşteni – Săcele.

Numărul foarte mare de urşi face ca acest accident, în care a fost lovit un pui de urs, să nu fie singular. În acest an au mai avut loc incidente similare.

În aceeaşi zonă a fost lovită de tren o ursoaică cu doi pui, toate trei animalele murind în urma impactului cu locomotiva trenului. În luna aprilie a acestui an, un urs a fost lovit de tren şi în zona Azuga, iar în urmă cu două săptămâni, în zona Gării CFR din localitatea Bodoc (jud. Covasna), un urs a fost găsit mort, în urma unui impact cu o locomotivă.

sursa: Pui de urs lovit de tren, în zona Timişul de Sus – Tamina by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Prefectul Marian Rasaliu: Patru persoane, detașate de la IJP Brașov la Serviciul de pașapoarte

Avertizare ISU Braşov: Scăldatul în locuri neamenajate îți pune în pericol viața!

Related posts
Your comment?
Leave a Reply