11:45 am - Wednesday August 15, 2018

PSD face propriul demers pentru transferarea terenului necesar pentru Aeroport

198 Viewed Stiri Brasov 0 respond

PSD face propriul demers pentru transferarea terenului necesar pentru AeroportToţi parlamentarii de Braşov PSD, alături de 35 de parlamentari PSD şi UNPR, la iniţiativa senatorului social-democrat Viorel Chiriac, au depus un nou proiect de lege pentru transferul a 200 de terenul de la Institutul de Cercetarea, Dezvoltare şi Producţie a Cartofului şi Sfeclei de Zahăr.

„Am solicitat transferul terenului pentru Aeroport pentru încă zece ani. Nu este vorba că noi, PSD, ne-am opus sau nu am vrut, dar am vrut să rezolvăm problema terenului legal şi în interesul Braşovului. În termen de 30 de zile de la promulgarea şi publicarea viitoarei legi, trebuie să se semnează protocolul de transferare. De asemenea, este precizat că, la finalizarea investiţiei, pista, căile de rulare, zona de debarcare etc. revine în proprietatea statului, conform Legii 213/1998”, a precizat senatorul Viorel Chiriac.

Cele 200 de ha se utilizează exclusiv pentru Aeroport, terenul nu poate fi trecut în proprietate privată (nici măcar privată). Iar dacă în termen de 10 ani nu se face Aeroportul, terenul revine în administrarea statului, respectiv a Institutului Cartofului.

Viorel Chiriac spune că a discutat la Biroul Permanent al Senatului şi că se va vota acest proiect de lege marţi, în regim de urgenţă, iar la Camera Deputaţilor se va discuta la reluarea sesiunii din toamnă. Astfel, în cel mai fericit caz, promulgarea legii se poate face undeva în octombrie, semnarea protocolului în noiembrie…

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

PNL denunță presiunile PSD împotriva ANI și DNA

PSD forțează nota și vrea să scadă TVA din toamnă, nu de la 1 ianuarie 2016

Related posts
Comments are closed