11:43 am - Wednesday August 15, 2018

Primul lot de tractoare cu licență de Brașov pleacă spre Egipt

238 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Primul lot de tractoare cu licență de Brașov pleacă spre EgiptPrimul lot de cinci tractoare sunt expediate către Egipt joi, 2 iulie. În câteva zile, alte patru tractoare vor f exportate către o firmă egipteană care prestează servicii către Armata din această țară.

Tractoarele sunt făcute sub licența Tractorul UTB s-a Brașov, dar sunt fabricate într-o hală la Băicoi. „Dacă trec de probe în Egipt, vom semna un contract de producție care, practic, putem spune că relansează, la o scara mai redusă, producția de tractoare (la ora asta nu avem capacitatea de producție la ce necesar au egiptenii)”, a declarat pentru newsbv.ro directorul socității, Titu Șerban.

Oamenii de afaceri egipteni au trimis, într-o primă fază, o echipă de tehnicieni pentru a vedea modul cum sunt fabricate tractoarele care au licență de Brașov. Condiția impusă de importatori a fost foarte clară: toate subansamblele trebuie să fie fabricate în România și să arate identic cu cele produse înainte de 1989.

După lichidarea SC UTB SA, fostul director Titu Șerban a cumpărat licența de fabricație a tractorului U 650 de la Flavius Investiții, compania care a cumpărat activele fostei societăți. Și nu doar licența, ci și sculele, matrițele etc.

Și așa a început aventura reluării fabricației de tractoare. Mai întâi la Brașov, într-o hală din fosta fabrică de autocamioane. Costurile ridicate, însă, l-au determinat pe Titu Șerban să plece de la Brașov, și a mutat producția la Băicoi (Prahova), unde a cumpărat o hală de la societatea TSH.

Întreaga poveste a relansării producției de tractoare o puteți citi AICI!

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Veştea: S-a aprobat finanţarea europeană pentru trei drumuri judeţene. Vezi care sunt acestea

A crescut prețul apartamentelor la Brașov

Related posts
Comments are closed