9:22 pm - Thursday April 25, 2019

Prima jucăriotecă din ţară cu un catalog on-line de jucării

234 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Prima jucăriotecă din ţară cu un catalog on-line de jucării

Iarna este mult mai greu pentru un copil mic să-şi consume energia fără să înnebunească pe toţi ai casei. Şi nici televizorul dat pe desene animate nu este o soluţie. Dar o soluţie poate fi Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”, de pe str. Iuliu Maniu nr. 6. Aici, copiii au mai multe opţiuni. Dacă sunt mai mari, îşi pot lua cărţi acasă, luând o pauză astfel de la calculator sau televizor. Dacă sunt mai mici, se pot juca în spaţiul special amenajat. Au la dispoziţie jucării de toate soiurile şi mărimile, au şi un mic tobogan, maşini, jocuri educative, puzzle-uri etc. Un spaţiu potrivit inclusiv prichindeilor care n-au împlinit doi ani. „Aici sunt trei spaţii. Primul este spaţiul de primire, destinat expoziţiilor şi altor activităţi, al doilea este spaţiul împrumutului de cărţi, iar în al treilea este Jucărioteca. Acesta este spaţiul potrivit pentru copiii cu vârste între 1 şi 16 ani”, a explicat Melinda Dinu, şef Secţie.

Jucărioteca nu oferă servicii de baby-sitting
La Secţia de Copii, în timpul anului şcolar, copiii din şcoli vin împreună cu profesorii şi aici au mai multe activităţi: ateliere de citit, origami, lego, jocuri de strategie sau chiar cluburi de debate. „Ideea este ca aceşti copii să înţeleagă că Biblioteca nu înseamnă şcoală, pe care unii o asociază cu neplăcutul. Aici, în general, totul este animat, toţi participă la activităţi. La început de an şcolar facem o listă cu activităţi, pe care o distribuim în şcoli şi împreună cu profesorii stabilim ce vom face”, ne-a spus bibliotecarul Melania Luana Butnaru (foto).
Dar la Jucăriotecă pot veni şi copiii aduşi de părinţi, să se joace în spaţiul amenajat. Angajatele Secţiei nu oferă servicii de baby-sitting, aşa încât fiecare părinte sau adult are grijă de copilul său.
Jucărioteca are şi un catalog on-line al jucăriilor, de câţiva ani. Astfel, dacă un părinte doreşte, poate consulta de acasă „fondul de jucării”, iar la Secţie o poate cere pe cea pe care a văzut-o. Sau poate alege alta. „Suntem prima Secţie care are un astfel de catalog, accesibil la adresa copiibrasov.wordpress.com. Practic, fiecare jucărie are codul ei şi o scurtă descriere”, a detaliat Melania Butnaru.
Tot în Jucăriotecă, există şi câteva calculatoare, cu acces la internet, la care elevii îşi pot face referate, de exemplu. „Am limitat timpul de acces la internet la maxim o oră şi jumătate, pentru că am avut şi elevi care erau de dimineaţă până încheiam programul aici. Pe calculator nu pot fi salvate documente şi există o monitorizare a site-urilor accesate”, a subliniat Melania Butnaru.

Prima jucăriotecă din ţară cu un catalog on-line de jucării

Tinerii pot împrumuta inclusiv discuri de vinil
Secţia de împrumut cuprinde 50.000 de documente. „Sunt şi cărţi, şi CD-uri şi DVD-uri, dar sunt şi discuri de vinil, pe care cei interesaţi le pot împrumuta, dacă au acasă pick-up”, a mai precizat bibliotecarul. Aici sunt şi volume în limbile franceză, engleză, germană şi maghiară, enciclopedii, atlase etc.

Prima jucăriotecă din ţară cu un catalog on-line de jucării

Totul este gratis
Pentru a avea acces la Jucăriotecă sau în oricare alt spaţiu, copilul trebuie să vină însoţit de părinte, care îşi va da acordul scris pentru înscriere. „De asemenea, va trebui să ne spună dacă este de acord sau nu ca fiiul sau fiica să stea la calculator”, a încheiat Melinda Dinu, şefa Secţiei.
Programul bibliotecii este între 8.00 – 15.45 – luni, miercuri şi vineri, 8.00 – 12.00 – marţi şi 12.00 – 19.45 – joi. Cărţile pot fi împrumutate pentru două săptămâni, cu posibilitate de prelungire, la Jucăriotecă, părinţii pot sta cu copiii cât doresc, în timpul programului de lucru.

Prima jucăriotecă din ţară cu un catalog on-line de jucării
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Obligat să trăiască cu 39 de lei pe lună

Săptămâna de rugăciune pentru toţi creştinii din Braşov

Related posts
Comments are closed