5:13 pm - Saturday April 18, 0076

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la deschiderea anului bicentenar la Muzeul Brukenthal

531 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în 25 februarie 2017, de la ora 18.15, la evenimentul de deschidere a anului bicentenar 2017 la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, informează Administraţia Prezidenţială.

În 31 ianuarie 2017, şeful statului a semnat decretul de decorare a Muzeului Național Brukenthal. „Astfel, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la înfiinţare, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă generaţiile de specialişti ai acestui aşezământ, contribuind la conservarea, sporirea şi valorificarea unui patrimoniu cultural de o importanţă remarcabilă pentru cultura naţională şi determinând, pe această cale, recunoaşterea municipiului Sibiu drept un reper cultural de importanţă internaţională, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul «Meritul Cultural» în grad de Comandor, Categoria E «Patrimoniul cultural național», Muzeului Național Brukenthal”, se arată în document.

Baronul von Brukenthal a lăsat moştenire prin testament palatul, colecţiile şi restul averii sale unui descendent în linie masculină dintre persoanele cu care se înrudea. Averea sa a fost preluată, mai apoi, de Biserica Evanghelică, iar palatul a devenit muzeu în anul 1817.

 


sursa: Preşedintele Klaus Iohannis va participa la deschiderea anului bicentenar la Muzeul Brukenthal by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

BRAŞOV. La Prejmer, locul în care casele sunt înconjurate de noroi, iar copiii se joacă în stradă, are nevoie urgentă de modernizare. GALERIE FOTO

Social-democraţii propun modificarea legii referendumului

Related posts
Your comment?
Leave a Reply