3:19 pm - Monday February 24, 3119

Premieră românească la Paris: Iluminatul public inteligent, revoluţionat de primul controler din lume, produs de compania Flashnet din Braşov

141 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Premieră românească la Paris: Iluminatul public inteligent, revoluţionat de primul controler din lume, produs de compania Flashnet din BraşovSoluțiile furnizate de Flashnet sunt utilizate de municipalitățile din întreaga lume: Bahrain, Republica Cehă, Indonezia, Polonia, Romania, Rusia, Arabia Saudită.

Flashnet, companie românească de cercetare și dezvoltare în domeniul managementului inteligent al energiei, cu operațiuni în întreaga lume, revoluționează piața iluminatului inteligent din întreaga lume prin integrarea tehnologiei de ultimă generație LoRa™ (rețea de comunicații pe frecvențe radio pe arii extinse) în sistemul propriu de telegestiune a iluminatului public – inteliLIGHT®.
În premieră, echipa Flashnet a prezentat şi demonstrat primul controler de iluminat public din lume care folosește protocolul LoRaWAN la Paris, în data de 10 iulie 2015. Sistemul a fost operat prin intermediul rețelei LoRaWAN Clasa C, pusă la dispoziție de operatorul local Actility.

“Implementarea sistemului de telegestiune a iluminatului public a devenit astfel mai economică și mai rapidă ca niciodată. Fără a fi afectate funcționalitățile de control al iluminatului sau de platformă pentru Smart City, instalarea inteliLIGHT® este simplificată prin reducerea semnificativă a numărului de noduri de comunicații, mai ales în zonele cu teren dificil sau în cele cu rețele electrice nestructurate”, a declarat dl. Lorand Mozes, CEO al Flashnet.

Specialiștii de la Flashnet explică: Folosind tehnologia LoRa™ , stația de bază inteliLIGHT poate controla până la 20.000 de dispozitive într-o rază de până la 15 km, în funcție de condițiile geografice. Datorită spectrului larg de frecvențe radio, a imunității ridicate la interferențe și a consumului mic de energie, LoRa™ este tehnologia ideală pentru a stabili rapid o comunicație bi direcțională cu orice echipament inteligent pe o arie extinsă și într-o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor, cum este de altfel și cazul controlerului inteliLIGHT® LoRa™.

Comparativ cu tehnologia de comunicații utilizată până acum (rețele radio sau comunicații pe cablurile de joasă tensiune – PLC), infrastructura de tip LoRa™ are avantajul de a se adapta situațiilor în care terenul este dificil sau în cazul în care rețeaua electrică de alimentare este nestructurată. În plus, prin optimizarea pentru rețelele LoRa™ și eficientizare la maxim a lățimii de bandă necesară comunicației, o mare parte din inteligența și funcțiile sistemului sunt transferate la nivelul controlerului conferindu-i astfel și capacități de lfuncționare autonomă, utile de exemplu atunci când din cauze neprevăzute cade rețeaua de comunicație.

Prima rețea LoRa din România, instalată la Brașov

Infrastructură va putea fi exploatată și pentru extinderea aplicațiilor de tip Smart City Prima rețea LoRa din România a fost instalată de Flashnet chiar la Brașov, fiind utilizată pentru testarea noilor echipamente. De asemenea, această infrastructură va putea fi exploatată și pentru extinderea aplicațiilor de tip Smart City, Brașovul fiind deja un deschizător de drumuri din acest punct de vedere prin implementarea sistemului inteliLIGHT.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Căncescu și ceilalți inculpați rămân sub control judiciar

Centrele de excelență în handbal și educație rămân, deocamdată, la stadiul de discuție

Related posts
Comments are closed