10:34 am - Friday March 29, 2024

Prefectul a emis deciziile de încetare a mandatelor pentru primarii din Predeal şi Augustin

856 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Prefectul a emis deciziile de încetare a mandatelor pentru primarii din Predeal şi Augustin

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a emis joi, 22 iunie 2017, ordinele de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatelor primarilor din localitățile Predeal și Augustin, respectiv Liviu Cocoș și Sebastian Porumb.

În cazul edilului din Predeal, ordinul a avut la bază sentința penală nr. 807/2016 pronunțată de Judecătoria Brașov, în dosarul penal nr. 2509/197/2014, rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Brașov nr.331/2017, prin care Liviu Cocoș a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Deși, în baza art.81 din vechiul Cod Penal, Instanța a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani, reprezentând termen de încercare conform art.82 Cod Penal, sunt aplicabile în speța de față prevederile art.15, alin. 2, litera e din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali, motivat de faptul că prin Decizia nr.18/2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost lămurite aceste chestiuni de drept.

Totodată, față de primarul din Augustin, Sebastian Porumb, ordinul a avut la bază raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate, rămas definitiv ca urmare a pronunțării Deciziei nr. 2524/2016 a  Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care s-a respins recursul declarat împotriva Sentinței civile nr.31/2014, pronunțată de către Curtea de Apel Brașov, cu privire la raportul de evaluare nr.49732/G/II/2013 al Agenției Naționale de Integritate.

„Precizez că în conformitate cu art.16, alin.2 din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali, ordinele emise vor avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al orașului, precum și actele din care rezultă motivul legat de încetarea mandatului. În paralel, instituția noastră a solicitat atât Înaltei Curți de Casație și Justiție, cât și Curții de Apel hotărârile definitive ale instanțelor, pentru a putea emite în condiții de legalitate cele două ordine”, a declarat prefectul județului, Marian Rasaliu.

sursa: Prefectul a emis deciziile de încetare a mandatelor pentru primarii din Predeal şi Augustin by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Se caută personalități istorice

Patru zile de proiecții, muzică și ateliere de animație la Festivalul Anim’est

Related posts
Your comment?
Leave a Reply