10:47 pm - Tuesday April 16, 2024

„Piramida cărților” se va clădi în Piața Sfatului. Poți dona și tu o carte pentru aceasta

476 Viewed Stiri Brasov 0 respond

„Piramida cărților” se va clădi în Piața Sfatului. Poți dona și tu o carte pentru aceastaDacă aveți cărți pe care nu le mai citiți, pe care vreți să le scoateți din rafturi pentru a face loc altora sau pur și simplu vreți să renunțați la ele într-un scop nobil, le puteți aduce pe 1 și 2 iunie la „Piramida Cărților”, care se va construi în Piața Sfatului. Piramida este proiectată să aibă o bază de 14 metri, o înălțime de 3 metri și va fi construită din aproximativ 2.500 de volume.

Tot în vederea construcției acestei piramide, accesul la Cinemateca Patria, în perioada 18 mai – 14 iunie, nu se va face pe bază de bilet, ci pe bază de carte. Proiectul construirii acestei piramide a plecat de la ideea unei eleve a Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, Alexandra Bănică, care alături de colegii săi a reușit să transforme visul în realitate. Moto-ul după care se ghidează aceștia este: „fii baza piramidei noastre, donează și tu o carte!”, iar proiectul vrea să sublinieze importanța lecturii.

„Colectarea acestor cărți se face din rândul elevilor și al cadrelor didactice din instituțiile brașovene de învățământ, precum și de la toți pasionații de lectură care își oferă suportul. La finalul celor două zile de expunere a piramidei, în Piața Sfatului, cărțile vor fi sortate și donate  orfelinatelor, spitalelor, și azilurilor de bătrâni. De asemenea, manualele donate de Colegiul Meșotă vor fi trimise în Republica Moldova”, a spus Alexandra Bănică. Proiectul elevilor este sprijinit și de Primăria Brașov, care le-a oferit elevilor spațiul necesar pentru depozitarea cărților, dar și spațiul pentru expunerea piramidei, fiind un proiect care are un impact social și cultural. „Îi invităm pe toți brașovenii să sprijine proiectul elevilor de la Colegiul Dr. Ioan Meșotă. Obiectivul proiectului este implicarea brașovenilor în activități culturale și facilitarea lecturii în orfelinate, spitale și aziluri prin donarea de cărți către aceste instituții”, a precizat viceprimarul Adina Durbacă.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Lansare de carte și muzică la Casa de Cultură a Studenților

Noaptea Muzeelor: O mulțime de evenimente inedite la Casa Mureșenilor

Related posts
Comments are closed