11:50 am - Wednesday August 15, 2018

Piaţa Sfatului s-a transformat de ieri în cea mai mare librărie a României

151 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Piaţa Sfatului s-a transformat de ieri în cea mai mare librărie a României

Ieri a început a patra ediţie a „fEstivalului de cArte şi muzică” Braşov! Oraşul nostru este unul dintre puţinele din ţară în care se organizează mai mult de un târg de carte annual, iar toate aceste evenimente se bucură de un larg interes. La târgul organizat în Piaţa Sfatului, cititorii şi melomanii pot găsi până duminică mai multe edituri şi genuri muzicale în acelaşi loc, multe din ele cu preţuri reduse.
Dacă la prima ediţie căldura a făcut ca numărul de vizitatori ai târgului să nu fie chiar atât de mare precum se preconiza, iar anul trecut ploaia a ţinut în case câţiva dintre cei care şi-ar fi dorit să ajungă la târg, de această dată vremea se anunţă cât se poate de prielnică. Organizatorii au pregătit celor care vin în Piaţa Sfatului o serie de surprize, pe lângă numeroasele titluri de carte şi CD-uri cu muzică. „În primul rând, vremea ţine cu noi. Piaţa Sfatului din Braşov este plină cu standuri cu mii de cărţi, cu mii de CD-uri, iar publicul iubitor de carte şi muzică este prezent”, spune Virgil Oniţă (foto dreapta), patronul unei librării din Braşov şi organizatorul festivalului. „Piaţa Sfatului arată altfel. Aşteptăm braşovenii să vină începând de astăzi pentru a sărbători, împreună cu organizatorii, Festivalul de Carte şi Muzică în aer liber, unde vor avea parte şi de concerte minunate”, a ţinut să precizeze, la festivitatea de deschidere, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă (foto mijloc). „Mi se pare că deja s-a făcut o tradiţie dacă am ajuns la a patra ediţie, cu toate intemperiile. Ne-am topit de căldură la prima ediţie, anul trecut ne-am topit de ploaie. Poate că Dumnezeu ţine cu noi şi vrem să fie bine. Important este că se face, că este singurul oraş din ţară în afară de Bucureşti care face mai multe târguri”, a spus şi scriitorul Doru Munteanu (foto stânga).
Braşovenii au venit în număr mare la această ediţie încă de la deschiderea târgului, iar unii dintre ei au şi plecat cu plasa plină cu cărţi şi CD-uri. „Cel puţin eu, unde locuiesc, în Piteşti şi în Bucureşti, librăriile au cam dispărut şi e foarte dificil să te duci la o librărie. Adică au rămas câteva şi ca să ajungi la o librărie e o aventură, pentru mine, cel puţin, care lucrez. Şi la târg îi găseşti pe toţi într-un loc”, spune un piteştean sosit întâmplător la târg. „Mi se pare foarte interesant şi, de câte ori e o astfel de activitate, sunt prezentă”, a declarat o tânără, clientă fidelă a târgurilor de carte şi librăriilor.  „E foarte bine organizat, e bine că sunt prezente toate editurile şi putem şi noi să cumpărăm cărţi la preţuri mai bune”, spune un client mai în vârstă. Pe durata întregului weekend, între orele 10.00 – 22.00, cei care iubesc cartea şi muzica pot trece prin Piaţa Sfatului şi alege ultimele noutăţi sau titluri clasice din cele două domenii. Toate serile vor fi animate de recitaluri şi lansări de carte şi albume de muzică.

Piaţa Sfatului s-a transformat de ieri în cea mai mare librărie a României
 

 

Foto: Andrei Paul

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Jocul video în care apare Drăguşul va fi lansat în august

Îndrăgostirea, un mister pentru ştiinţă, explicată psihologic paradoxal: „Oamenii care nu se iubesc pe ei înşişi nu pot fi fericiţi“

Related posts
Comments are closed