11:44 am - Wednesday August 15, 2018

Piața de Miercuri, mai scumpă

269 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Piața de Miercuri, mai scumpă

Piata de Miercuri Brașov

Consilierii locali au aprobat, marți, majorarea sumei destinată construirii Pieței de Miercuri. Decizia a fost luată în baza unei noi evaluări efectuate de priectant, în contextul în care, la două liitații organizate de municipalitate, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Astfel, suma totală alocată pentru lucrări este de 2.688.242,91 lei, din care din care pentru construcție și montaj este prevăzută suma de 2.232.581,02 lei (497.433,50 euro).
 „Pentru a corespunde din punct de vedere urbanistic şi pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, este necesară remodelarea Pieţei de Miercuri prin realizarea unei construcţii unitare pe structură metalică cu regim de înălţime parter  unde se vor amenaja spaţii comerciale, birouri administrative, spaţii de depozitare şi grupuri sanitare. Pereţii de închidere şi învelitoarea vor fi realizate din panouri tip sandwich, iar ventilarea se va face natural. Accesul principal în Piaţa de Miercuri se va face din strada Oaşului, urmând a se amenaja încă doua accese de evacuare în caz de incendiu amplasate la mijlocul clădirii şi un al treilea diametral opus cu accesul principal. Vor fi amenajate in imediata vecinătate a intrării principale grupuri sanitare pentru public şi un birou pentru personalul administrativ al pieţei”, se arată în  de specialitate care a stat la baza acestei hotărâri.

 „Activitatea în piaţă se va desfăşura în module tipizate echipate cu contor propriu de energie electrică şi sistem de închidere de tip rulou. Pentru a se desfăşura un comerţ civilizat modulele interioare trebuie să fie unitare din punct de vedere al aspectului şi funcţiunilor. Pentru a se încadra în aceste prevederi, proiectantul a evaluat aceste lucrări, actualizând indicatorii tehnico-economici ai investiţiei”, se precizează în raportul de specialitate care a stat la baza acestei hotărâri.
Potrivit proiectului, în locul tarabelor îngrămădite se va amenaja o construcţie uşoară, astfel încât să asigure un comerţ civilizat. În viitoarea hală se vor amenaja 65 de spaţii comerciale, care vor avea forma unor mici magazine, pe dimensiunile actualelor tarabe, dar care vor asigura un mediu acoperit, uscat, astfel încât mărfurile să poată fi comercializate în cele mai bune condiţii.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Procurorii au ridicat valize cu bani de acasă de la Scripcaru și de la prietena lui, Cristina Antonie

S-a aprobat înființarea unui Centru de Excelență în Învățământ la Brașov

Related posts
Comments are closed