8:48 am - Friday March 29, 2024

Petiţie pentru păstrarea orei de muzică în şcoli

587 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Petiţie pentru păstrarea orei de muzică în şcoli

„DA – Ora de muzică în şcolile din România, pentru că Iubim Braşovul!” Dacă sunteţi de acord, puteţi semna petiţia on-line pentru păstrarea orei de muzică, iniţiată de grupul braşovean pe petitieonline.com. Demersul vine după ce la sfârşitul anului trecut, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), prin Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, a propus în dezbatere publică trei variante de plan cadru pentru învăţământul gimnazial şi în discuţie e scoaterea disciplinei din învăţământul preuniversitar. Una dintre variante, a doua, propune reducerea numărului de ore de muzică, iar celelalte două variante, 1 şi 3, propun câte o oră pe săptămână pentru fiecare clasă de gimnaziu. Demersul este unul obiectiv, susţin iniţiatorii şi are la bază argumente solide. „Suntem convinşi că asimilarea unor concepte muzicale în gimnaziu nu înseamnă automat transformarea copiilor în muzicieni şi nici nu presupune forţarea acelora mai puţin talentaţi. Orele de muzică înseamnă apropierea elevilor de artă în general, atât de puţin pusă în valoare de către programa actuală din învăţământul preuniversitar. Aceste ore deschid orizontul celor mici în etapa cea mai importantă a formării lor ca indivizi, trezindu-le apetitul şi către alte forme de artă – teatru, dans, film”, se arată în petiţie.
Iniţiatorii mai amintesc de sistemul educaţional nordic în care muzica este la mare preţ în şcoli şi solicită şi reintroducerea orelor de cor.
„Cu speranţa că din ce în ce mai multă lume va înţelege importanţa unui asemenea demers, vă invităm să alegeţi una dintre cele două variante propuse de Ministerul Educaţiei – 1 sau 3 – astfel încât varianta 2, cea care propune scoaterea orelor de muzică să nu poată fi promovată”, încheie iniţiatorii.
Până ieri, petiţia adunase 71 de semnături. Cei interesaţi, o pot vota aici: http://www.petitieonline.com/da_-ora_de_muzic_in_scolile_din_romania-iubim_brasovul#form.
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Casa de Cultură Codlea se „reinventează”

Revoluţionarii şi veteranii vor primi carduri speciale pentru a călători gratuit cu RAT-ul

Related posts
Comments are closed