5:13 pm - Saturday April 18, 6736

Perversiunile economice ale lui Ponta cu Aeroportul de la Brașov

502 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Perversiunile economice ale lui Ponta cu Aeroportul de la BrașovPrimul ministru Victor Ponta, într-o emisiune TV locală de la Brașov, a declarat că acordă tot sprijinul penttu această investiție, dar condiționat de efectele asupra aeroporturilor din jur!

„Referitor la situaţia juridică a terenului, din partea Guvernului şi, mai departe, a majorităţii parlamentare (şi sunt convins însă că toată lumea… şi opoziţia va vota), există tot sprijinul să se prelungească cu încă 10 ani dreptul de folosinţă al terenului pentru Aeroport. Dacă asta este soluţia finală solicitată de către autorităţile locale. În plus, să zicem că asta este o problemă juridică, tehnică, care se rezolvă şi pentru care există voinţă politică. Mai există două lucruri esenţiale pe care nu le pot stabili de la Bucureşti, ci trebuie stabilite pe plan local. În primul rând, dacă Aeroportul rămâne doar la Consiliul Judeţean. Sau, dacă este implicată şi Primăria, care are, de asemenea, nişte resurse financiare importante. Sau, Ministerul Transporturilor. Pentru că atunci trebuie schimbat modul de finanţare. Eu nu vreau să vină Guvernul să ia Aeroportul. Dacă, însă, Consiliul Judeţean şi Primăria vor să existe şi o asociere sau sprijin din partea Ministerului Transporturilor, în mod direct, tre buie să spună şi să decidă în acest sens. Iar a doua problemă, care se rezolvă prin aprobarea Master Planului de Transport, este totuşi şi o spun foarte direct, un tip de concurenţă care va exista (şi e normal să existe) cu celelalte aeroporturi din zonă. Şi mă refer la Sibiu şi Târgu-Mureş, că deja Clujul e mai departe şi acoperă o altă regiune. Or, trebuie stabilit un plan prin care dezvoltarea Aeroportului Braşov să nu însemne neapărat moartea economică a Sibiului şi a Târgu-Mureşului. Deci, aceste două lucruri trebuie rezolvate în acest an pentru a putea fi finalizat, finanţat… Evident că Braşovul are un potenţial economic şi turistic poate chiar mai mare decât Sibiul şi Târgu-Mureşul. Este clar. Însă ideea este că cele două sunt deja operaţionale, să nu facem Braşovul şi, cumva, la unul dintre celelalte să constatăm că s-au băgat banii degeaba…“, a declarat Ponta la MIX2TV, la emisiunea moderată de Ion Mânzală.

Cu alte cuvinte, „micul Titulescu“ care face rușine marelui Titulescu înmormântat în Șcheii Brașovului, vine cu argumente de doi bani, economic vorbind: nu facem aeroport la Brașov, că dau chix alea din jur. Acum, nu băgăm mâna în foc că nu o fi de vină nici coabitarea cu Johannis, care nici el nu vrea să-și vadă aeroportul „natal“ pe butuci din cauza investiției de la Brașov. Apoi, ce nu mai spune tov. Ponta este cât pierde aeroportul de la Otopeni. Pentru că buba pentru mitici aceasta este. Un Aeroport la Brașov bagă în bălegar investiția orașului ciobanului Bucur.

 

 

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Curtea de Arbitraj – o nouă instituție în ajutorul oamenilor de afaceri români

SIF Transilvania a concediat, după trei luni, managerii angajaţi să restructureze divizia de Turism

Related posts
Comments are closed