5:13 pm - Sunday April 18, 0315

Părintele Andrei Sicoe a fost înlocuit la Parohia Triaj I

1000 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Părintele Andrei Sicoe a fost înlocuit la Parohia Triaj I

Sâmbăta trecută, ÎPS Mitropolit Laurenţiu l-a instalat pe noul paroh al Parohiei Braşov-Triaj I, părintele Ion Manea, acesta înlocuindu-l pe părintele Andrei Sicoe, pensionat după 43 de ani de slujire pastorală, dintre care 25  i-a dedicat ridicării lăcaşului de cult de la intrarea în Braşov. Înainte de ceremonie, ierarhul a oficiat un Te Deum, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga.
În cuvântul rostit în capela amenajată în demisolul bisericii parohiale, locaş de cult aflat într-un stadiu avansat al lucrărilor de construcţie, ÎPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre slujirea preoţească şi întreita sa lucrare pastorală şi duhovnicească: „Instalarea unui preot înseamnă prezentarea lui credincioşilor şi implicarea lui în misiunea întreită a slujirii preoţeşti: cea de vestitor a Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că va trebuie să predice cu timp şi fără timp, cea de liturghisitor, pentru că va trebui să săvârşească toate Tainele şi ierurgiile bisericeşti pentru nevoile credincioşilor şi misiunea de a-i conduce pe credincioşi pe calea mântuirii prin toate metodele rânduite în Teologia Pastorală”. Mai apoi, Părintele Mitropolit i-a mulţumit fostului paroh, părintele Andrei Sicoe, pentru cei 43 de ani de slujire pastorală.
Preotul instalat în locul lui Sicoe, părintele Ion Manea, a fost până anul trecut paroh al bisericii din Tohanul Nou, iar din 2012 consilier judeţean PSD. „Toţi trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu să ne învrednicească să aducem această mărturie a unităţii, prin ceea ce facem să fim vrednici de a ne înfăţişa înaintea lui Dumnezeu”, s-a adresat enoriaşilor noul paroh din Triaj, acesta asigurându-i de angajarea sa totală finalizarea lucrărilor de construcţie a bisericii.

Părintele Andrei Sicoe a fost înlocuit la Parohia Triaj I

 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Conferinţă româno-americană la Facultatea de Litere

Secolul al XVII-lea, în gravuri la „Casa Mureşenilor”

Related posts
Comments are closed