7:37 am - Friday March 29, 2024

Organistul american William Wilson în concert la Biserica Neagră

576 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Organistul american William Wilson în concert la Biserica NeagrăOrganistul William Wilson va concerta marţi, 16 iunie 2015, de la ora 18:00, la Biserica Neagră, fiind primul dintre muzicienii străini prezenţi anul acesta la Stagiuniea concertelor de orgă.

Programul propus de interpretul american conţine lucrări baroc şi romantice ale compozitorilor germani Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach şi Felix Mendelssohn-Bartholdy.

William (Bill) Wilson a crescut în Philadelphia, Pennsylvania (SUA), şi a urmat cursurile universitare de orgă la Hope College cu profesorul Roger Davis, obţinând ulterior titlul de Doctor în Muzică la Eastman School of Music sub îndrumarea lui David Craighead. Între timp a servit în Armata Statelor Unite, fiind organistul capelei Fortului Richardson din Alaska. În activitatea sa muzicală de peste ani a deţinut şi posturile de director muzical la Biserica Lutherană St. Olaf din Austin, Minnesota, şi organist-dirijor la Biserica Lutherană Bethlehem din Minneapolis. După două decenii în care a servit şi ca pastor hirotonit în Minnesota şi Wisconsin, a ieşit la pensie, continuând să susţină periodic concerte de orgă în Statele Unite şi străinătate.

Biletul de intrare este de 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Lansare de carte: „Eu la ora de desen”

EXCLUSIV Primele cărți despre Napoleon, scrise de un dascăl din Șchei. Învățăturile lui Nicola Nicolau către elevii vremii

Related posts
Comments are closed