1:40 am - Wednesday August 12, 2020

O pictoriță din Brașov a vândut primul tablou din România în Bitcoin

406 Viewed Stiri Brasov 0 respond
O pictoriță din Brașov a vândut primul tablou din România în Bitcoin

Pictorița Ștefania Nistoreanu este primul artist român care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin.

Ștefania este din Braşov şi a devenit primul artist plastic român care a vândut un tablou în Bitcoin, unui colecționar din Hong Kong, care l-a cumpărat pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a aproape 4.500 de euro.

Vânzarea reprezintă nu doar o premieră în România, ci și un eveniment pe piața de artă internațională.

Lucrarea „Cryptsy”, realizată de artistă în 2014, a fost expusă spre vânzare pe platforma online BitPremier, unde a fost remarcată recent de un cumpărător din Hong Kong.

„Cryptsy reprezintă un cod destinat unei civilizații avangardiste, un labirint compus din simboluri primordiale, ancestrale, îmbinate cu elemente matematice împrumutate din criptografie. Tabloul este plin de indicii pentru cei care caută să descopere și să înțeleagă Totul”, spune Ștefania Nistoreanu despre lucrarea ei, care va ajunge curând în Hong Kong.


O pictoriță din Brașov a vândut primul tablou din România în Bitcoin

„Achiziționarea unei opere de artă în Bitcoin demonstrează că această modalitate de plată a devenit, fără îndoială, o normalitate. Nu mai există nesiguranța și neîncrederea de la început, pentru că s-a dovedit buna și ușoara utilizare a acestei monede. Ea este o alternativă reală de resurse, care, împreună cu inovații din alte domenii, nu va știrbi cu nimic umanitatea pură pentru care pledez în arta mea. Dimpotrivă, oferă șansele unei civilizații superioare, în care natura și umanitatea vor fi celebrate”, adaugă pictorița, citată de thelavenderist.com.

Ștefania Nistoreanu a fost printre primii artiști plastici din lume care au avut încredere în viitorul Bitcoin, hotârând încă de acum trei ani să-și vândă picturile în această monedă, pe site-ul propriu și pe alte platforme dedicate.

În această perioadă, Ștefania se pregătește pentru prima ei expoziție pe piața asiatică, fiind în negocieri pentru a-și duce lucrările la Tokyo.

sursa: O pictoriță din Brașov a vândut primul tablou din România în Bitcoin by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Braşov. Direcţia Fiscală a încasat impozite locale în valoare de 126,6 milioane de lei, până la sfârşitul lunii mai 2017

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Related posts
Your comment?
Leave a Reply