5:13 pm - Monday April 18, 6732

Ministerul Finanțelor a alocat fonduri de 500 milioane de lei pentru programul „Prima Casă”

779 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a aprobat, recent, alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garanții în anul 2017 pentru programul „Prima Casă”, a anunțat instituția.

„La solicitarea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, pentru asigurarea continuității programului, în data de 15 iunie a.c., Ministerul Finanțelor Publice a aprobat alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garanții în anul 2017 în favoarea finanțatorilor participanți în program, finanțatori care au înregistrat un grad ridicat de utilizare a plafoanelor alocate în raport cu solicitările aprobate”, se arată în comunicatul de presă al MFP.

Plafonul a fost repartizat finanțatorilor: Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank și Leumi Bank.

„Prin Hotărârea de Guvern nr. 80/2017 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului «Prima Casă» pentru anul 2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garanțiilor pentru creditele destinate achiziției/construcției de locuințe în cadrul programului în sumă totală de 2,5 miliarde lei. Din plafonul total al garanțiilor pentru anul 2017, în data de 9 martie 2017 suma de 2 miliarde lei a fost pusă la dispoziția finanțatorilor participanți în program, diferența de plafon de 500 milioane lei urmând să fie alocată ulterior în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate”, precizează MFP.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) este autorizat să evalueze trimestrial modul de utilizare de către finanțatori a plafoanelor alocate și să efectueze realocări între finanțatori în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al Ministerului Finanțelor.

 

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Estimare. Situația politică din România nu va avea un impact semnificativ asupra „nivelului robust al creșterii economice”

Turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul I din 2017 au cheltuit 2.311,5 lei/persoană

Related posts
Your comment?
Leave a Reply