6:55 pm - Thursday October 18, 2018

Mihai Fifor: Parlamentul va fi convocat duminică pentru citirea moţiunii de cenzură

171 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunţat vineri noaptea că Parlamentul va fi convocat duminică după-amiază pentru a fi citită moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu.
O să convocăm colegii parlamentari pentru duminică, începând cu ora 16.30, în plenul Parlamentului, se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15.00, vor avea loc şedinţele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE. De la 16.00 va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 şedinţa de plen reunit, în care va fi citită moţiunea de cenzură“, a afirmat Mihai Fifor, la sediul PSD, citat news.ro. El a spus că PSD nu mai poate aştepta şi „asista impasibil” la acţiunile lui Sorin Grindeanu şi Victor Ponta.
Este normal ca Parlamentul României să reacţioneze şi să repunem în ordinea normală a lucrurilor ceea ce se întâmplă. (…) În termenul cel mai scurt România să redevină o ţară în care se guvernează legitim“, a adăugat el.

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari, nefiind astfel nevoie de susţinere din partea altor grupuri. În acest moment, PSD are 221 de parlamentari, PNL are 98, USR are 43, UDMR are 30, ALDE are 26, la fel că PMP, minorităţile au 17, iar alţi 3 parlamentari sunt neafiliaţi. PSD şi ALDE au astfel împreună 247 de parlamentari, peste numărul necesar pentru a dărâma Guvernul.

 


sursa: Mihai Fifor: Parlamentul va fi convocat duminică pentru citirea moţiunii de cenzură by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Azi se dispută șefia PNL. Participă peste 5.000 de delegați

GRABĂ MARE! Moțiunea de cenzură, devansată cu o zi. Parlamentarii PSD au fost convocaţi prin SMS

Related posts
Your comment?
Leave a Reply