5:15 pm - Wednesday March 21, 2018

Meciul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, trimis spre analiză la DNA

164 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Meciul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, trimis spre analiză la DNAPreşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va trimite cazul meciului dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş către „instituţiile abilitate“, pentru a vedea dacă premierea jucătorilor braşoveni a fost sau nu legală.

„Dosarul este încă în dezbatere la nivelul comisiilor jurisdicţionale ale federaţiei. Omologarea rezultatelor şi a clasamentului final s-a făcut cu această menţiune. Dar, din punctul meu de vedere, comisiile jurisdicţionale nu au capacitatea instituţională de a produce suficient de multe dovezi astfel încît să ia o decizie într-o direcţie sau alta. Aşa că vom înainta aceste speţe, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, către instituţiile abilitate care au capacitate deplină. Pentru că o comisie jurisdicţională nu are capacitatea organelor abilitate ale statului de a chema oamenii la raport, de a face urmăriri sau interceptări. Iar aceste lucruri nu ţin de o comisie jurisdicţională“, a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

FRF a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a. Ulterior Federaţia Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz. FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş au retrogradat în urma rezultatului de egalitate (0-0) înregistrat, la 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, în primul eşalon rămînînd Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2.

FC Braşov s-ar fi salvat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puţin două goluri diferenţă pe Gaz Metan Mediaş, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul. La rîndul lor, medieşenii ar fi rămas în Liga I dacă ar fi cîştigat la Braşov la o diferenţă de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul.

Cum niciuna dintre situaţiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua şi în sezonul viitor în Liga I.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

O serie sau două pentru „stegari”?

S-a stabilit primul tur al Cupei României

Related posts
Comments are closed