3:21 pm - Wednesday March 19, 8369

Matineu coral la Biserica Neagră

223 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Matineu coral la Biserica NeagrăIubitorii muzicii corale sunt așteptați duminică, 24 mai, la un matineu găzduit de Biserica Neagră la ora 12:00, în compania ansamblului Altensteiger Vokalensemble din Germania.

Coriștii nemți, sub conducerea dirijorului Wolfgang Weible, vor prezenta publicului un program divers cu lucrări întinse pe mai multe epoci muzicale, de la renaștere și până în contemporaneitate.

Concertul din Biserica Neagră reprezintă prima oprire muzicală a turneului pe care corul îl desfășoară în România și care va mai cuprinde orașele Sighișoara, Sibiu și București.

Muzica va fi completată de mesajul biblic pentru Duminica de Rusalii, rostit de preotul Peter Demuth, din partea Bisericii Evanghelice C.A. din România — Parohia Brașov, pentru cei prezenți în Biserica Neagră.

Corul Altensteiger Vokalensemble își leagă numele de locul în care tradiția muzicală corală are o istorie de peste 50 de ani: Altensteig, un oraș medieval din nordul Pădurii Negre. Format din foști membri ai corului Christophorus-Kantorei, ansamblul vocal deține un repertoriu reprezentativ pentru secolele XVIII-XIX. Serii tematice de concerte completează activitatea corală, dorind să promoveze și compozitori contemporani necunoscuți publicului larg.

Biletul de intrare costă 10 lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete a Bisericii Negre în săptămâna concertului sau începând cu o jumătate de oră înaintea începerii acestuia.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Stela Popescu și Alexandru Arșinel, la Brașov

O nouă stagiune a concertelor de orgă debutează la Biserica Neagră

Related posts
Comments are closed