5:14 pm - Wednesday March 21, 2018

Marile nerealizări ale Parlamentului din această sesiune: s-a pus cruce și pe aeroport și pe autostradă

214 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Marile nerealizări ale Parlamentului din această sesiune: s-a pus cruce și pe aeroport și pe autostradăDeputatul liberal Mihai Donțu a ținut să sublinieze că marile nerealizări pentru județul Brașov la finalul încheierii sesiunii parlamentare sunt, în primul rând, faptul că recuperarea terenului pentru aeroport s-a soldat cu un eșec, dar și faptul că proiectul autostrăzii Brașov – Comarnic a fost trecut pe linia moartă.

„Intenția prelungirii termenului pentru Aeroportul de la Ghimbav, prin inițiativa depusă de mine alături de colegii Gheorghe Ialomițianu și Gabriel Andronache a picat la Senat, unde s-a amânat din cauza jocurilor politice făcute de reprezentanții Puterii. Cred că trebuie să-şi asume întreaga culpă cei care se fac vinovaţi de această întârziere. Puteau să-l respingă la Senat și să îl trimită la Camera Deputaților, care este cameră decizională”, a subliniat Donțu. De asemenea, deputatul Gheorghe Ialomițianu a precizat că inițiativa prin care se dorea prelungirea termenului prevăzut de Legea 197/2009, prin care se făcuse transferul a 200 de ha de teren către CJ Brașov în vederea realizării aeroportului, era corectă, fiindcă a primit avizul Consiliului Legislativ și nu mai era necesară o nouă inițiată din partea senatorului social-democrat Viorel Chiriac.

„Noi am depus o inițiativă legislativă mult mai simplă, iar inițiativa domnului Viorel Chiriac de la PSD este făcută de fapt să blocheze lucrările la aeroport. El propune de fapt să se reia toată procedura de la început, cu obținerea tuturor avizelor și știm cât de greu a fost acest lucru, după ceea ce s-a întâmplat în 2009”, a explicat Ialomițianu.

Noul proiect nu a mai fost dezbătut

Senatorul Nicolae Vlad Popa a precizat faptul că proiectul lui Viorel Chiriac a ajuns abia la Consiliul Legislativ și nu a fost dezbătut de comisiile de specialitate ale Senatului. În urmă cu o săptămână, senatorul Chiriac preciza că a cerut dezbaterea în regim de urgență a proiectului propus de el, astfel încât să fie aprobat în plenul Senatului în ultima ședință din această sesiune, care a avut loc marți. Acesta a mai subliniat faptul că noul proiect este unul complet, ce nu va mai da naștere la interpretări, cum era cel propus de liberali, care era de fapt un amendament la Legea 197/2009.

Vezi aici ce a declarat Viorel Chiriac cu privire la proiectul său privind aeroportul

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Donțu: Reducerea TVA la 19% reprezintă un succes al Opoziției

Alegeri pentru o nouă conducere la organizația municipală a PSD

Related posts
Comments are closed