5:13 pm - Friday April 19, 6329

Liberalii mai fac o tentativă să bage în Senat povestea terenului Aeroportului

612 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Liberalii mai fac o tentativă să bage în Senat povestea terenului AeroportuluiDoar în această săptămână, ţinând cont că apoi demnitarii intră în vacanţă, se mai poate face prelungirea termenului de folosinţă asupra terenului primit în 2009 de la Institutul Cartofului şi implicit reluarea lucrărilor la acest proiect.

Senatorul braşovean Nicolae Vlad Popa va solicita astăzi introducerea pe ordinea de zi din această săptămână a proiectului de act normativ referitor la prelungirea termenului pentru terenul Aeroportului Braşov. Acesta va aduce ca argument faptul că este necesar ca terenul primit în 2009 de la Institutul Cartofului să revină în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, astfel ca lucrările la aeroport să poată continua, fiind un proiect cu impact în dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă pentru braşoveni.
„Subliniez faptul că în Comisia Juridică, comisie de fond, proiectul a obţinut aviz favorabil şi a fost  votat în unanimitate, obţinând  un raport favorabil. Blocajul a intervenit înaintea votului din plen când vice-liderul PSD a cerut întoarcerea proiectului la comisie pentru o «altă rezolvare juridică». Astfel s-au pierdut două săptămâni.  Sper că acum PSD-ul va înţelege că orice întârziere dăunează proiectului. Voi solicita colegilor introducerea în această ultimă săptămână de lucru a Senatului din această sesiune parlamentară a acestui proiect. De asemenea, le solicit colegilor votarea acestui proiect, votul lor însemnând continuarea lucrărilor la acest aeroport”, a punctat liberalul Nicolae Vlad Popa.
„E ca şi cum ţi-ai schimba data de naştere”
Prin demersul legislativ iniţiat de liberali se doreşte prelungirea dreptului de folosinţă asupra acestui teren de la 5 ani, cât era stipulat în actul normativ din 2009, la 15 ani, însă proiectul lor de lege a fost întors pe motivul că nu se poate modifica un termen care a expirat din iunie anul trecut.
„Legea dată în 2009 şi-a făcut efectul, astfel că proiectul a fost întors la comisii tocmai pentru a fi rezolvată neconcordanţa din formulare. E ca şi cum eu mi-aş schimba data de naştere, lucru pe care nu este legal să îl fac. Discuţia a fost să cerem un alt termen, de aceea am şi semnat pentru proiectul legislativ al liberalilor, dar forma sa am văzut-o doar când a ajuns în Comisie şi am vrut să facem lucrurile corect de la început, pentru a nu avea apoi alte probleme”, a explicat senatorul PSD Viorel Chiriac.
Cel puţin 30 de milioane de lei, la rectificare
Totodată, deputatul liberal de Braşov Gheorghe Ialomiţianu le solicită colegilor social-democraţi să desfăşoare mai multe demersuri în ceea ce priveşte alocarea de fonduri bugetare pentru Braşov având în vedere rectificarea bugetară din luna iulie. Acesta a subliniat faptul că Braşovul se situează în primii zece contribuitori la bugetul de stat, însă braşovenii nu se regăsesc în lista favoriţilor atunci când se pune problema alocărilor de la Guvern.
„Din analiza pe primele cinci luni ale acestui an, potrivit execuţiei bugetare, a fost înregistrat un excedent de şase miliarde lei. Considerăm că Braşovul merită cel puţin 30 de milioane de lei din acest excedent, aceşti bani fiind necesari pentru proiectele importante, cum ar fi proiectul Aeroportului de la Braşov. Braşovenii au contribuit prin taxele şi impozitele plătite la acest buget şi sunt perfect îndreptăţiţi să primească resurse pentru dezvoltarea unor proiecte importante pentru dezvoltarea economică a judeţului”, a explicat Ialomiţianu.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

100 de elevi de la Colegiul Meșotă vor să devină cei mai tari oameni de afaceri din Brașov

Crește cererea de apartamente în Brașov. Ce prețuri sunt dispuși cumpărătorii să plătească?

Related posts
Comments are closed