8:32 am - Wednesday August 15, 2018

Lansare de carte: „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”

241 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Lansare de carte: „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”Curtea Veche Publishing lansează vineri, 3 iulie, la Brașov, volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria” – de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina.

Evenimentul va avea loc la ora 18.00, la „Librăria St. O. Iosif” (str. Mureșenilor nr. 14) și include o sesiune de autografe.

Volumul este primul titlu din noua colecţie de la Curtea Veche Publishing, “Regii şi reginele noastre”, ce cuprinde cărţi destinate copiilor despre figurile importante ale regalităţii româneşti. Vaprezenta cartea  prof. univ. Caius Dobrescu, alături de autorii Adrian Cioroianu și Mihaela Simina.

„Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu regina cea mai iubită a României – Regina Maria. Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent. Numărul cititorilor de carte a scăzut foarte îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții reprezintă o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.
Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi ca oameni” – 
Principele Radu al României  

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

„Traviata” închide stagiunea 2014 – 2015 la Opera Braşov

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet a primit bani pentru organizare. Va debuta în 31 octombrie

Related posts
Comments are closed