5:22 pm - Monday July 21, 5727

Institutul Matei Balș a confirmat prezența meningococului la tânărul decedat săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Copii

2847 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Institutul Matei Balș a confirmat prezența meningococului la tânărul decedat săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Copii

Institutul Matei Balș din București a confirmat prezența meningococului la tânărul de 17 ani, care a decedat miercurea trecută, la câteva ore după ce a fost internat la Spitalul Clinic de Copii Brașov, a declarat miercuri, într-o conferință de presă desfășurată la Prefectură, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ramona Ionescu.

Sursa citată a adăugat că începând de marți, o parte dintre cele 20 de persoane internate la această unitate medicală au început să fie externate.

„Mesajul pe care doresc să-l transmiteți populației este acela că nu avem meningită. Marți am externat patru persoane, după ce am primit rezultatele de la Institutul Matei Balș, iar miercuri vom externa încă opt. După externările de azi (miercuri n.r.) mai rămân internate în spital opt persoane. Două cazuri au meningococemie, unul a fost confirmat cu laboratorul. Este primul caz internat în data de 13 iunie. Al doilea caz internat în 15 iunie, după decesul tânărului de 17 ani, nu a fost confirmat. Alte trei persoane sunt contacți direcți ai tânărului decedat, iar alți trei pacienți rămân internați din diverse motive nelegate efectiv de suspiciunea de boală meningococică”, a precizat sursa citată.

Ancheta epidemiologică începută săptămâna trecută nu s-a încheiat, fiind în desfășurare, a precizat, la conferința de presă, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, dr. Claudia Bularca.

„Ancheta epidemiologică este în desfășurare. S-au făcut dezinfecții în toate locațiile pe unde au fost copii, dar și în cele trei unități de învățământ, Liceul Silvic și Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ din Brașov și școala generală din localitatea Tărlungeni. Ne-am mobilizat împreună cu Prefectura, Ministerul Sănătății și ale instituții pentru a limita extinderea acestei boli. În momentul în care ancheta se va finaliza, vom prezenta rezultatele”, a spus Bularca.

După decesul tânărului de 17 ani, la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au fost consultate un număr de 220 de persoane, din care 20 au fost internate, începând din 13 iunie, ultima internare fiind în cursul zilei de duminică.

Managerul spitalului a ținut să mulțumească tuturor factorilor, începând cu prefectul Marian Rasaliu, Direcția de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, secretarul de stat Raed Arafat, pentru lucrul în echipă.

„A fost o experiență încurajatoare și cred că acest lucru a făcut ca în termen de cinci zile, în stilul occidental, să putem ridica alarma epidemiologică lansată în 15 iunie”, a punctat dr. Ramona Ionescu.

Un tânăr de 17 ani a decedat miercurea trecută la Spitalul Clinic de Copii Brașov, după câteva ore de la internare, bănuielile inițiale ale medicilor fiind de meningită. Atât tânărul decedat, cât și cei care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase participaseră la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni, unii dintre ei deplasându-se apoi la o discotecă din apropiere.

sursa: Institutul Matei Balș a confirmat prezența meningococului la tânărul decedat săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Copii by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Val epidemic de rujeolă! Peste 60 de copii internaţi

Braşovul, printre judeţele cu peste 50% grad de risc educaţional

Related posts
Your comment?
Leave a Reply