5:16 pm - Wednesday March 21, 2018

Inima Reginei Maria va fi redată familiei regale

180 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Uitată în depozitul Muzeului Naţional de Istorie, de mai bine de 40 de ani, inima Reginei Maria va fi redată familiei regale şi mutată la Pelişor, în camera unde suverana şi-a trăit ultimele clipe. Iniţiativa îi aparţine Majestăţii Sale, Regele Mihai, iar Casa Regală a ajuns deja la o înţelegere cu Ministerul Culturii.
Regina Maria a lăsat în testament ca inima să-i fie scoasă şi depusă în locul său de suflet, Balcic. Era o tradiţie mai veche din ţările scandinave, dar şi medievală a cavalerilor teutoni, să-şi depună inima într-un loc drag lor, spun istoricii. Istoria zbuciumată a ultimilor 60 de ani nu a mai ţinut însă cont de această ultimă dorinţă a reginei. După retrocedarea Cadrilaterului, inima ei a fost adusă la Bran. Comuniştii au decis, însă, în anii '70, să o mute la Muzeul de Istorie din Bucureşti, unde a stat până acum, într-un depozit. Inima reginei ar urma să fie mutată la Pelişor în toamnă, printr-o ceremonie aparte.
Adorată de popor, Regina Maria a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. Nepoată a reginei Victoria a Marii Britanii, dar şi cu sânge imperial rus, ea a fost aleasă drept soţie a Regelui Ferdinand. Sub conducerea lor a luat naştere România Mare, în 1918. După 2 ani de suferinţă, din cauza unei ciroze hepatice, Regina Maria s-a stins în 18 iulie 1938, la Pelişor. Ceremonia de înmormântare a fost una impresionantă, mormântul ei fiind la Curtea de Argeş, alături de cel al Regelui Ferdinand.
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Înghesuială pe locurile de la „Transilvania”: La Medicină sunt deja 3 pe un loc

Jocul video în care apare Drăguşul va fi lansat în august

Related posts
Comments are closed