5:07 pm - Wednesday March 21, 2018

Înghesuială pe locurile de la „Transilvania”: La Medicină sunt deja 3 pe un loc

154 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Înghesuială pe locurile de la „Transilvania”: La Medicină sunt deja 3 pe un loc

Absolvenţii de liceu care doresc să urmeze cursurile uneia din cele 18 facultăţi ale Universităţii „Transilvania” s-au înghesuit încă din primele zile să-şi depună dosarele, până pe 15 iulie numărul acestora ajungând la peste 4.900. Cei mai mulţi candidaţi sunt la învăţământul de licenţă – zi, mai exact 3.897, adică o concurenţă de 1,4 pe un loc fără taxă, la nivelul întregii universităţi. În acelaşi timp, 188 de foşti liceeni s-au înscris la învăţământul de licenţă la distanţă şi fără frecvenţă, iar alte 821 de persoane au ales să urmeze cursuri de masterat la „Transilvania”.
Cum era de aşteptat, cele mai multe dosare depuse în primele trei zile de înscrieri au fost la Medicină, 521, ca primă opţiune pentru un program al acestei facultăţi existând deja 302 candidaţi. De asemenea, la Inginerie Mecanică, specializarea Autovehicule Rutiere numără 122 de prime opţiuni ale unui candidat, faţă de 107 la Facultatea de Drept.
Numărul mare de dosare depuse la Medicină se transpune şi în cea mai acerbă concurenţă, cu peste 3 candidaţi pe un loc (bugetat sau cu taxă), pe locul al doilea în acest clasament situându-se Facultatea de Informatică Aplicată – peste 2 candidaţi pe loc, ultima treaptă a podiumului provizoriu fiind ocupată de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 1,6 candidaţi pe loc.
Dacă privim însă strict din punct de vedere al locurilor bugetate, cea mai mare concurenţă este la Resurse Umane – 6,18 candidaţi/loc, fiind doar 11 locuri, Comunicare şi relaţii publice (22 de locuri) – 5,14/loc şi Psihologia (22 de locuri) – 5,09. Nu va fi uşor de intrat nici la Facultatea de Matematică-Informatică, unde se „luptă” peste doi candidaţi pe un singur loc.
La fel ca în fiecare din ultimii ani, cel mai puţin căutate facultăţi sunt cele de Ingineria Lemnului – 36 de candidaţi pe 90 de locuri bugetate, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor – 30 de candidaţi pe 135 de locuri bugetate şi Muzica – 16 candidaţi pe 30 de locuri bugetate. Înscrierile continuă până inclusiv în timpul zilei de duminică.

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Culoare pe hârtie şi catifea

Inima Reginei Maria va fi redată familiei regale

Related posts
Comments are closed