11:32 am - Wednesday August 15, 2018

În sfârșit, Guvernul a transferat activele de la Rulmentul către Primăria Brașov

201 Viewed Stiri Brasov 0 respond
În sfârșit, Guvernul a transferat activele de la Rulmentul către Primăria Brașov

În urmă cu câțiva ani, muncitorii au ieșit pentru ultima oară pe poarta societății. Foto: Sebastian Dan

Consilierul local Răzvan Popa (PSD) a anunțat, astăzi, că Guvernul a transferat activele fostei uzine Rulmentul către municipalitate.

El a prezentat hotărârea de guvern și a precizat că Primăria trebuie să facă următorii pași pentru a viabiliza fosta zonă industrială. Primul lucru care ar trebui făcut este înființarea unei societăți comerciale patronată de Consiliul Local, care să se ocupe de viitorul parc industrial.

„Acum suntem proprietari și se pot accesa fonduri nerambursabile pentru amenajarea aici a Muzeului Industriei Brașovene, dar și un parc tehnologic și un parc de software. Ideea este de nu ne gândi la câștiguri directe, din chirii, ci a gândi în perspectivă: se pot câștiga mai mulți bani la buget dacă impunem o anumită direcție de dezvoltare, un număr minim de angajați, obținerea unui anumit profit minimal, astfel încât municipalitatea să câștige din cotele defalcate pe TVA, impozitele pe salarii etc. Ultima discuție pe această temă am avut-o când au fost cei de la Agenția de Dezvoltare Rregională Centru la Brașov, iar discuțiile au vizat exact această problemă, a proprietății, care acum este rezolvată”, a precizat Răzvan Popa.

În parcul industrial vor putea fi oferite facilitaţi investitorilor, care vor crea locuri de muncă. În afara obinerii de finanţări europene, din sesiunea 2014 – 2020, Răzvan Popa spune că nu trebuie exclusă nici ideea unui parteneriat public-privat la care să participe viitorii investitori.

Edilii au estimat că investiţia ar fi cuprinsă între 20 şi 25 de milioane de euro.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Forbes Best Cities 2015: Brașovul – locul 6. Ce înfrânează dezvoltarea economică a orașului?

Până la urmă încep lucrările la autostradă în iunie?

Related posts
Comments are closed